Šport
32 ogledov

Vajdiču tretje veleslalomsko mesto

Vajdič je na internih kvalifikacijah premagal Kürnerja za dve stotinki. (Foto: R Žurnal24 main
Na internih kvalifikacijah slovenske moške veleslalomske ekipe si je Bernard Vajdič priboril nastop na nedeljski tekmi na Mölltalu. Tako se je pridružil Alešu Gorzi in Janezu Jazbecu.
Zavedam pa se, da dejansko na premierni tekmi v Söldnu s takšnimi visokimi startnimi številkami ni kaj dosti govoriti o rezultatih.
Bernard Vajdič
Vajdič je v zadnjih dneh na treningih kazal dobre veleslalomske vožnje. Na podlagi tega mu je trener moške ekipe za tehnični disciplini Pavli Čebulj dal priložnost. Za preostalo prosto mesto za nastop na ledeniški uverturi v sezono se je potegoval še Miha Kürner. Treninga so se udeležili tudi trije člani ekipe za hitri disciplini Andrej Šporn, Andrej Križaj in Boštjan Kline, ki pa so se odpovedali kandidaturi za nastop v Söldnu, je povedal trener Čebulj, ki je sicer izpostavil tudi Šporna, ki je pokazal zelo dobro vožnjo v veleslalomu.


Na prvem veleslalomu v sezoni bo nastopila tričlanska slovenska moška ekipa, ki pa s svojimi startnimi številkami ne bo v ospredju. Slednjega se zaveda tudi Vajdič: "Zadovoljen sem s tem, kar se je do zdaj v procesu treninga zgodilo in veselim se, kako smo zastavili za naprej. Vidim, da se znova lahko v našem krogu pripeljem blizu fantom v ekipi in da sem jim v ekipi konkurenčen. Normalno, da se veselim, da lahko sezono začnem, ko se dejansko začenja svetovni pokal. Zavedam pa se, da dejansko na premierni tekmi v Söldnu s takšnimi visokimi startnimi številkami ni kaj dosti govoriti o rezultatih. Bolj si želim, da bi izkoristil vse pogoje sebi v prid in pokazal, koliko sem dejansko sposoben v tem trenutku."

Že trinajstič bo začetek tekmovanja na sporedu v avstrijskem Söldnu. Ženske se bodo po veleslalomski progi na ledeniku Rettenbach prvič spustile v soboto ob 10. uri. Naslednji dan bodo ob istem času na vrsto prišli še moški.

Najboljša slovenska smučarka Tina Maze bo znova naskakovala najvišja mesta ter stopničke, uvrstitve v drugo vožnjo se nadejata Ana Drev, ki je znova pripravljena na tekmovanja na najvišji ravni, ter Maruša Ferk, ki je v minuli sezoni tekmovala v vseh disciplinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.