Šport
28 ogledov

Valant na izhodnih vratih

Stane Valant je zanikal, da bo pred skupščino SZS odstopil. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Po zadnjih informacijah naj bi tik pred sredino skupščino SZS odstopil dozdajšnji predsednik Stanislav Valant. V igri za novega šefa krovne organizacije bi potemtakem ostala Tomaž Lovše in Marko Jazbec.
271 glasov bodo na skupščini oddali člani smučarskih, skakalnih in tekaških društev oziroma klubov. Število delegatov vsakega kluba oziroma društva je v grobem odvisno od štirih komponent. Šteje se število reprezentantov, ki osvajajo točke v svetovnem pokalu, število članov z veljavnimi modrimi karticami in uspehi kluba v mlajših selekcijah. Kandidat mora za zmago dobiti večino.

Po najnovejših informacijah naj bi tik pred sredino letno skupščino Smučarske zveze Slovenije (SZS) odstopil dozdajšnji predsednik Stanislav Valant. V igri za novega šefa krovne organizacije bi potemtakem ostala Tomaž Lovše in Marko Jazbec. Stane Valant je informacijo sicer zanikal: "Kje ste pa to izvedeli? To ne drži! Ne vidim razloga, zakaj bi odstopil!"

Lovše z veliko prednostjo
Redna skupščina Smučarske zveze Slovenije se bo v prostorih fakultete za šport v Ljubljani začela v sredo ob 17. uri. Dnevni red je sestavljen iz 16 točk, med katerimi je najzanimivejša 13., saj bodo takrat na vrsto prišle volitve predsednika SZS za mandatno obdobje 2010–2014. Direktor Diners Cluba Slovenije Tomaž Lovše, ki ga je potrdil Smučarski klub Olimpija, je sodeč po pridobljenih informacijah favorit za zmago. 

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zraven prihaja Košir
Če bo Lovšetu s svojim programom uspelo prepričati večino klubov in društev, bo z njim na zvezo zagotovo prišel bivši slovenski alpski smučar Jure Košir. "Upam, da so delegati trezno razmislili o tem, kaj si želijo narediti v prihodnje s to športno organizacijo. V programu so predstavljeni zelo pošteni predlogi, ki jih bo gospod Lovše danes še nadgradil. Razočaran sem nad tem, na kako nizko raven se je v zadnjih dneh spustila raven komuniciranja določenega kandidata s klubi oziroma delegati. To je samo še ena potrditev več, kako zelo se ta opcija želi obdržati na položaju," je povedal Košir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.