Šport
16 ogledov

Valdés dočakal priložnost

Víctor Valdés je se je v letošnji sezoni iz vratarja, ki je le korak od napake, Žurnal24 main
Španski selektor Vicente del Bosque je objavil končni seznam igralcev, ki bodo na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki zastopali "La Rojo". Zasluženo priložnost je dobil vratar Barcelone Víctor Valdés.

Glavni favorit prihajajočega svetovnega prvenstva v nogometu, reprezentanca Španije, je danes prek svojega selektorja Vicenteja del Bosqueja objavila končni seznam 23 nogometašev, ki bodo dobili letalsko karto za let v Južnoafriško republiko. Nekdanji trener Reala Madrida je po dolgem razmišljanju le poslušal "glas ljudstva" in med izbrance kot tretjega vratarja uvrstil tudi nogometaša Barcelone Víctorja Valdésa, poziv pa poslal tudi njegovemu soigralcu Pedru Rodríguezu. Del Bosque je razveselil tudi vezista Javija Martíneza (Athletic Bilbao).

Še vedno imamo nekaj manjših skrbi, toda poškodovane smo vseeno vključili, saj nam zdravniška služba daje pozitivne znake. Do SP naj bi bili ti igralci stoodstotni.
Vicente del Bosque

Valdés je letos ponovno osvojil naslov "Zamora", katerega na Iberskem polotoku podeljujejo vratarju z najmanj prejetimi zadetki v ligi, za mladim Pedrom pa je izjemna sezona, v kateri je postal prvi nogometaš z zadetki v vseh tekmovanjih, v katerih je nastopal z Blaugrano. Slednja ima v reprezentanci daleč največ nogometašev, kar osem, med njimi pa je tudi najnovejša okrepitev David Villa.

"Ocenili smo formo igralcev glede na celotno sezono in s seboj moramo vzeti najboljše, ne glede na starost," je dejal Del Bosque. "Še vedno imamo nekaj manjših skrbi, toda poškodovane (Francesc Fabregas, Fernando Torres, op. p.) smo vseeno vključili, saj nam zdravniška služba daje pozitivne znake. Do SP naj bi bili ti igralci stoodstotni."

Na drugi strani je Del Bosque pripravil razočaranje za Marcosa Senno, ki ne bo potoval v JAR. Senna je bil eden izmed pomembnih členov španskega slavja na minulem evropskem prvenstvu, povprečna sezona pri Villarrealu pa ni bila dovolj za ponoven vpoklic naturaliziranega in že precej starega Brazilca. Odpadli so še Daniel Güiza, vratarja David De Gea in Diego López, César Azpilicueta, Santiago Cazorla in Alvaro Negredo.

Španija, končni seznam:

Vratarji: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Víctor Valdés (Barcelona).

Branilci: Raúl Albiol (Real Madrid), Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid).

Vezisti: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Cesc Fabregas (Arsenal), Andrés Iniesta (Barcelona), Javi Martínez (Athletic Bilbao), David Silva (Valencia), Xavi (Barcelona).

Napadalci: Jesús Navas (Sevilla), Juan Mata (Valencia), Pedro (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia/Barcelona).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.