Šport
21 ogledov

Vale in Jorge padla, Daniju pole

1/8
Žurnal24 main
Dani Pedrosa (Honda) bo motociklistično VN Češke začel s prvega startnega mesta. V zadnjih minutah kvalifikacijah sta padla Yamahima dirkača Jorge Lorenzo (na koncu tretji) in Valentino Rossi (peti).

Na deseti motociklistični dirki sezone bo iz prvega startnega mesta začel Dani Pedrosa (Repsol Honda). Na sobotnih kvalifikacijah je bil dobre tri desetinke hitrejši od ljubljenca komentatorskega para na Pop TV Bena Spiesa (Tech 3 Yamaha). Prvo startno vrsto si je pridirkal še Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha). Lahko bi bil še boljši, a je pet minut pred iztekom padel. V pesku je le dve minuti zatem končal še Valentino Rossi (Fiat Yamaha). Tako sta se morala sprijazniti s tretjim in petim startnim mestom. Težave so imeli tudi pri Ducatiju: četrti Casey Stoner tehnične, osmi Nickey Hayden pa je padel že sredi treninga. Motocikel je razbil tudi deveti Hector Barbera (Aspar Ducati).

Skupni seštevek po devetih dirkah sezone:
1. Jorge Lorenzo 210 točk
2. Dani Pedrosa 138
3. Andrea Dovizioso 115
4. Casey Stoner 103
5. Valentino Rossi 90
6. Nicky Hayden 89
7. Ben Spies 77
8. Randy de Puniet 69

Rossi bo razkril skrivnost
Po poletnem odmoru se motociklistično svetovno prvenstvo nadaljuje z VN Češke. V Brnu je v središču pozornosti Valentino Rossi (Fiat Yamaha), saj bo v nedeljo po dirki oznanil, kje bo nadaljeval svojo kariero. Javna skrivnost je, da bo prestopil k Ducatiju. Sedež mu bo izpraznil Casey Stoner, ki se seli na tretji tovarniški motocikel Repsol Honde. Pred italijanskim večkratnim prvakom je pred tem še devet dirk z Yamaho. Na prejšnji dirki v Laguni Seci v Kaliforniji je po poškodbi že stal na stopničkah, zdaj je z njim mnogo bolje in bo še bolj konkurenčen Jorgeju Lorenzu (Fiat Yamaha). "Z mojo nogo in ramo je bolje in zato upam, da bom ta vikend močnejši," sporoča Rossi, ki je v Brnu dosegel svojo prvo zmago v karieri.

Zmagovalec petih dirk in vodilni v razredu do 125 kubikov Marc Marquez si je ob padcu na treningu izpahnil ramo. Vseeno je nastopil na kvalifikacijah in bil četrti. Pole si je s pol sekunde prednosti privozil Bradley Smith.

Lorenzo je po zmagi v Laguni prednost v skupnem seštevku sezone pred Danijem Pedroso (Repsol Honda) povišal na 72 točk. Je na dobri poti do prvega naslova prvaka v kraljevem razredu. V Brnu vrhunskega dosežka še nima. "Moj prvi cilj ta vikend je, da se prvič na tej proti uvrstim na stopničke," je pred treningi napovedal španski motociklist. Na petkovem je bil najhitrejši, na sobotnem dopoldanskem pa Pedrosa. Dirka bo v nedeljo ob 14.00.

VN Češke, Brno, kvalifikacije (startna mesta):

1. Dani Pedrosa (Repsol Honda)
2. Ben Spies (Tech 3 Yamaha)
3. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha)
4. Casey Stoner (Ducati)
5. Valentino Rossi (Fiat Yamaha)
6. Andrea Dovizioso (Repsol Honda)
7. Colin Edwards (Tech 3 Yamaha)
8. Hayden Hayden (Ducati)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.