Šport
20 ogledov

Valjavca čaka še veliko dela

Žurnal24 main
Slovenski kolesar Tadej Valjavec je po suspenzu zaradi domnevnega uživanja prepovedanih poživil prvič nastopil na dirki. V Italiji se je udeležil dirke Giro dell'Emilia, ki pa je ni končal

Zmagovalec dirke Giro dell'Emilia je še drugič zapored postal nizozemski kolesar Robert Gesink. Kolesar Rabobanka je imel največ moči na zaključnem vzponu na San Luco, na 195,6 kilometra dolgi progi je drugouvrščenega Irca Daniela Martina premagal v zadnjih metrih. Italijan Michele Scarponi je zaostal eno, Rus Aleksander Kolobnev pa devet sekund. Za njimi so se zvrstili zmagovalec Vuelte Italijan Vincenzo Nibali, njegov rojak Domenico Pozzovivo, Francoz Jerome Coppel, Španec Xavier Tondo, še en Italijan Riccardo Ricco in Nemec Patrick Sinkewitz.

V cilj prišlo le 75 kolesarjev
Na startu je bilo 182 kolesarjev, kar 107 jih je odstopilo. Med njimi tudi vsi trije slovenski predstavniki Gorazd Štangelj, Jure Golčer in povratnik po suspenzu Tadej Valjavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.