Šport
17 ogledov

Valjavec 12. po Trentinu

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Aleksander Vinokurov, ki tekmuje za kazahstansko moštvo Astana, je zmagovalec kolesarske dirke po Trentinu. Najboljši Slovenec je bil Tadej Valjavec, ki je dirko končal na 12. mestu.

Zadnjo, 172 kilometrov dolgo etapo (Arco–Alpe di Pampeago, Tesero), je dobil Italijan Domenico Pozzovivo (Colnago – CSF Inox), ki je v cilju za tri sekunde ugnal rojaka Riccarda Ricca (Ceramica Flaminia). Dvajset sekund počasnejši je bil na tretjem mestu Španec Sergio Pardilla Bellon (Carmiooro NGC).

Aleksander Vinokurov je bil na zadnji etapi četrti in je za zmagovalcem etape nabral 23 sekund zaostanka, kar pa je bilo še vedno dovolj za skupno zmago na dirki. Član Astane je uspel zadržati minimalno prednost pred Riccom v skupnem seštevku. Kolesarja sta bila časovno sicer povsem izenačena, vendar pa je v prid Vinokurova odločala prednost 14 stotink sekunde, ki so jo sodniki izmerili v uvodni posamični vožnji na čas. Pozzovivo je zasedel končno tretje mesto.

Tadej Valjavec je etapo končal na 15. mestu (+1:28), v končnem seštevku pa je z več kot dvema minutama zaostanka zasedel 12. mesto. Solidno sta nastopila tudi Jure Golčer (De Rosa – Stac Plastic) in Tomaž Nose (Adria Mobil), ki sta dirko končala na 17. in 19. mestu v skupnem seštevku. Na dirki so tekmovali še štirje kolesarji moštva Adria Mobil. Mitja Mahorič je zasedel končno 36. mesto, Uroš Murn je bil 70., Jure Žagar je dirko končal na 107. mestu in Matej Gnezda na 109. Še en Slovenec Matic Strgar (Vorarlberg – Corratec) pa je zasedel končno 117. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.