Šport
13 ogledov

Valjavec: "Kot da sem prvič na kolesu!"

Žurnal24 main
Po opravljeni gastroskopiji je slovenski kolesar Tadej Valjavec spoznal, da bi se lahko njegov povratek zavlekel. "Moja pripravljenost je katastrofalna!" priznava kolesar ekipe AG2r La Mondiale.
Bolj kot želodec pa zdaj mojo vrnitev pogojuje pripravljenost. Po treningih sodeč, je ta katastrofalno slaba. Občutek imam, kot da še nikoli prej nisem bil na kolesu.
Tadej Valjavec

Eden najboljših slovenskih kolesarjev vseh časov Tadej Valjavec se je, potem ko je dokazal, da si ni pomagal z nedovoljenimi poživili, še letos nameraval vrniti na tekmovanja. Njegov cilj je bil nastop na nekaterih septembrskih dirkah in oktobrska dirka pro toura po Lombardiji, a se njegova vrnitev utegne prestaviti za naslednje leto.

Gastroskopija je namreč pokazala, da njegov želodec še ni v stanju, kot bi moral biti, tako da mora še nekaj časa jemati zdravila. Nagaja tudi pripravljenost.

"Stanje je boljše, kot je bilo, a povsem zdrav še nisem. Zdravniki so mi dovolili trenirati, a moram še naprej jemati zdravila. Bolj kot želodec pa zdaj mojo vrnitev pogojuje pripravljenost. Po treningih sodeč, je ta katastrofalno slaba. Občutek imam, kot da še nikoli prej nisem bil na kolesu. Seveda nisem pričakoval, da bom takoj v formi, a da bo tako slabo, pa si tudi nisem mislil," je dejal Besničan, ki pa vendarle še upa, da bi formo popravil do take mere, da bi še letos lahko tekmoval.

Če ne bo pripravljen, kolesar francoske ekipe AG2r La Mondiale gotovo ne bo razprodajal svojega ugleda, škoda pa je, da je med suspenzom povsem opustil misel na kolo, nanj je sedel le petkrat. Povsem drugače kot Davide Rebellin, ki so mu zaradi dopinga odvzeli srebrno olimpijsko kolajno. Po vesteh iz Italije Rebellin v času suspenza ni zamudil niti enega treninga in kljub temu, da je v ponedeljek praznoval svoj 39. rojstni dan, bližnji konec kazni pričakuje pripravljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.