Šport
14 ogledov

Valjavec: "Nazaj že septembra!"

Žurnal24 main
"Pogrešam kolesarstvo, zato sem se kljub prvotnemu drugačnemu razmišljanju odločil drugače," je v petek povedal Tadej Valjavec. Slovenski kolesar tako (še) ne bo končal svoje kariere.

Eden najboljših slovenskih kolesarjev Tadej Valjavec kljub drugačnim napovedim nadaljuje kariero. Potem ko je pri Nacionalni protidopinški komisiji ovrgel sume za uživanje dopinga, se je odločil, da bo še tekmoval, na dirke naj bi se vrnil že septembra, oktobra pa naj bi nastopil na dirki po Lombardiji. O tem se je dogovoril tudi s francosko ekipo AG2r.

Moja vrnitev pa še ni stoodstotna, saj moram opraviti še gastroskopijo želodca, s katerim imam težave že nekaj let in je tudi povezan z dopinškimi obtožbami. Če ne bo vse v redu, bom nadaljeval zdravljenjem, zdravje bom odslej postavljal na prvo mesto.
Tadej Valjavec

"V Chamberyju sem se dogovoril o nadaljevanju sezone. V zadovoljstvo obeh strani. Sam sem v treh mesecih spoznal, kako pogrešam kolesarstvo, zato sem se kljub prvotnemu drugačnemu razmišljanju odločil drugače. Moja vrnitev pa še ni stoodstotna, saj moram opraviti še gastroskopijo želodca, s katerim imam težave že nekaj let in je tudi povezan z dopinškimi obtožbami. Če ne bo vse v redu, bom nadaljeval zdravljenjem, zdravje bom odslej postavljal na prvo mesto," je dejal Valjavec, ki pa se dobro zaveda, da bo vrnitev težka, tako rezultatsko kot tudi v zvezi z zagotavljanjem ekipe za naslednjo sezono (pogodba s Francozi mu poteče po sezoni, o novi še niso govorili, so mu pa zagotovili, da mu bodo letošnjo plačo v celoti poplačali).

"V treh mesecih nisem resno treniral, samo petkrat sem se usedel na kolo, še to neresno, tako da sem nepripravljen. Za Vuelto je prepozno, v septembru pa lahko začnem na manjših dirkah in v Lombardiji dokažem svojo kakovost, saj mi ta dirka ustreza. Vsekakor ne bo lahko, kot ne bodo lahki pogovori za novo pogodbo. Sem očrnjen, tega ne morem več popraviti, to bom težko opral. Zaenkrat sicer še ne vem, ali bom koga tožil, s tem se bo ukvarjal moj odvetnik. Vseeno pa upam, da bom le dobil ekipo za naslednje leto," je vseeno optimist Besničan.

Ta nihanja se meni zdijo normalna zaradi treh dogodkov. Zaradi pika ose, krvavitve iz želodca in višinskih priprav. Vsega tega UCI ni upoštevala, mi pa smo dokazali s posebno formulo, da je vse to res mogoče.
Tadej Valjavec

Valjavec pričakuje, da se bo Mednarodna kolesarska zveza na odločitev nacionalne komisije pritožila na Mednarodno športno razsodišče, a se s tem ne obremenjuje. Prepričan je, da ima sam zadosti dokazov, da so obtožbe neutemeljene. Že komisiji je dokazal, da so bila nihanja v njegovi krvni sliki nekaj običajnega. "Ta nihanja se meni zdijo normalna zaradi treh dogodkov. Zaradi pika ose, krvavitve iz želodca in višinskih priprav. Vsega tega UCI ni upoštevala, mi pa smo dokazali s posebno formulo, da je vse to res mogoče. Ob tem bi se zahvalil doktorici medicinske statistike Maji Pohar Perme, ki je opravila fantastično delo."

Valjavec je v tej aferi našel tudi nekaj dobrih stvari. Videl je, kdo je prijatelj, kdo ne, več časa je preživel z družino, ugotovil je, kaj mu pomeni zdravje. Prav to bo zdaj prioriteta. "Zdaj imam povsem drugačne poglede na življenje. Vsega tega, kar sem doživel, ne privoščim nikomur," je na novinarski konferenci dejal Valjavec, ki pa je vseeno priznal, da bodo čustva po največji zmagi v karieri vseeno močnejša.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.