Šport
30 ogledov

Valjavec: "Vsem nam je odleglo"

Je Valjavec čist? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenski kolesar Tadej Valjavec je bil očitno spoznan za nedolžnega, saj ga klub kliče na pogovor. Podrobnosti bo 33-letni Kranjčan razkril na tiskovni konferenci v petek.

Nacionalna protidopinška komisija naj bi jutri objavila, kako je tričlanski senat odločil v primeru Valjavec. Seveda je treba počakati na uradno potrditev. “Ujeli ste me ravno na poti v Francijo, a do petka nočem dajati nobenih izjav. Bomo videli, kaj mi bodo jutri povedali v klubu," je za Žurnal24 povedal Valjavec, ki ga je moštvo Ag2r-La Mondiale maja letos suspendiralo zaradi (domnevno) nepravilnih vrednosti v krvi. Če se bo izkazalo, da slovenski državni prvak iz let 2003 in 2007 ni užival prepovedanih poživil, bi utegnilo priti do tožbe, naperjene proti Mednarodni kolesarski zvezi (UCI), saj naj bi ta v dopinškem primeru Valjavec storila kar nekaj proceduralnih napak.

"Ne vem, ali me sploh še hočejo"
Usoda 33-letnega slovenskega kolesarja je v rokah vodstva francoske ekipe. Valjavec pravi, da nima pojma, kaj mu bodo jutri povedali delodajalci. "Ne vem, ali me sploh še hočejo, ali me nočejo. Zakaj me sploh vabijo tja, če pa tako ali tako vedo, za kaj gre v ozadju. Zaenkrat vam žal še ne morem povedati, ali bom nadaljeval kariero. Po današnji novici je odleglo meni, pa tudi vsem ostalim članom družine," pravi Valjavec, ki bo podrobnosti dopinškega razpleta javnosti razkril v petek na tiskovni konferenci v Vili Triglav na Pokljuki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.