Šport
11 ogledov

Valverde najboljši v sprintu

Poljubčka za zmagovalca druge etape Aljeandra Valverdeja. Žurnal24 main
Drugo etapo dirke po Španiji je dobil domačin Alejandro Valverde in s tem tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Gorazd Štangelj je etapo končal v ozadju.
 

Vuelta, 2. etapa

1. A. Valverde (ŠPA) 4:23:00
2. D.Rebellin (ITA) +0:02
3. A. Ballan (ITA) +0:02
166. G. Štangelj (SLO) +9:57

Čeprav španski kolesar Alejandro Valverde (Caiss d'Erpagne) spada med najboljše na svetu in je tudi eden od glavnih favoritov letošnje Vuelte , pa je kar nekoliko presenetljivo dobil drugo etapo dirke po Španiji od Granade do Jaena v dolžini 167,3 kilometrov in prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Najboljši je bil namreč v sprintu, kar ni njegova specialnost. V njem je premagal Italijana Davideja Rebellina in Alessandra Ballana . Edini slovenski predstavnik Gorazd Štangelj si je po uspešnem moštvenem kronometru že v drugi etapi privozil velik zaostanek, za najboljšim je zaostal devet minut in 57 sekund, v cilj je prišel kot 166., prehitel pa je le dva tekmovalca. V skupnem seštevku je z zaostankom desetih minut in 16 sekund 161. Velik zaostanek je predvsem posledica branjenja zlate majice moštvenega kolega Pozzata, podobno usodo kot Slovenec so doživeli skoraj vsi tekmovalci italijanske ekipe.

Kolesarje na dirki po Španiji spremlja prekrasna pokrajina. © Reuters

 

 

Vuelta, skupni vrstni red

1. A. Valverde (ŠPA) 4:31:10
2. F. Pozzato (ITA) +0:13
3. D. Bennati (ITA) +0:13
161. G. Štangelj (SLO) +10:16

Kljub vsem naporom pa skupnega vodstva niso ubranili. Da niso uspeli, je kriv napad ob koncu Španca Valverdeja, ki si je z dolgim sprintom privozil nekaj prednosti in tako kot na letošnjem Touru tudi na Vuelti že na uvodu prevzel skupno vodstvo. "Na Touru smo na podoben način prišli do etapne zmage. Bili smo samozavestni, vedeli smo, da lahko uspeh ponovimo. Etapa ni bila ravno sprinterska, kar smo znali izkoristiti. Za to je zaslužna vsa ekipa, še posebno Joaqin Rodriguez, ki je na koncu prelisičil tekmece. Z etapno zmago in začasnim prevzemom vodstva smo izpolnili osnovni cilj, če bomo osvojili še kakšno, bo le še priboljšek," se je veselil španski državni prvak, ki na tak način vodstva na Touru ne bi prevzel. Na dirki po Franciji namreč ni bonusa za etapno zmago, medtem ko so mu tu pomagale predvsem bonifikacijske sekunde.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.