Šport
202 ogledov

Valverde zmagovalec, kriza nekaterih favoritov

Valverde
2. etapa letošnje Vuelte se zaključi z vzponom na Caminito del Rey. 500 m pred ciljem napadeta Alejandro Valverde (Movistar) in Michal Kwiatkowski (Sky). Špancu pripade etapa, Poljaku pa rdeča majica vodilnega.

Kmalu po začetku etape kolesarje pričaka vzpon na Puerto de Ojén, na katerem se v beg požene sedem kolesarjev. Thomas De Gendt, Pierre Rolland, Alexis Gougeard, Pablo Torres, Jonathan Lastras, Luis Angel Mate in Hector Saez si do vrha privozijo več kot tri minute prednosti. Mate pobere največ točk na gorskem cilju druge kategorije, sledita mu De Gendt in Rolland.

Enak vrstni red imamo tudi na naslednjem kategoriziranem klancu (3. kategorije), Mate pa je prvi na vrhu tudi na tretjem (3. kategorije), medtem ko med vzponom De Gendt popusti.

Gougeard se 33 km do cilja odloči za solo akcijo, pridruži se mu Rolland. 20 km do cilja sta ujeta tudi še zadnja dva ubežnika. Nosilec rdeče majice Rohan Dennis, svetovni prvak Peter Sagan in eden glavnih favoritov dirke Richie Porte ne sledijo tempu glavnine. Proti koncu etape odpadejo tudi takšna imena, kot so Vincenzo Nibali, Gorka Izagirre, Ilnur Zakarin in Daniel Martin.

Tik pred zadnjim kilometrom se za napad odloči Laurens De Plus, toda Valverde in Kwiatkowski ga s svojim napadom prehitita. S sprintom na klanec nato med seboj obračunata za zmago. Za močnejšega se izkaže izkušeni Španec.

Kwiatkowski prevzame vodstvo v skupnem seštevku s prednostjo 14 sekund pred Valverdejem. Wilco Kelderman (Sunweb), ki je etapo končal na 4. mestu, zaseda 3. mesto z zaostankom 25 sekund.

Kwiatkowski | Avtor: Epa Epa

Slovenska predstavnika sta v cilj prišla s precejšnjim zaostankom. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je bil 137. z dobrimi dvanajstimi minutami zaostanka, Luka Pibernik (Bahrain Merida) pa je zasedel 151. mesto z dobrimi 13 minutami in pol za najhitrejšim.

Mohorič Dirka po Nemčiji Šport Mohorič do nove velike zmage Pogačar Dirka prihodnosti Šport Slovenec dobil Tour de France za mlade kolesarje sveča ogenj plamen Vuelta Šport Karavano pretresla novica o smrti kolesarja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.