Šport
14 ogledov

Van der Garde pristal na odškodnino

Giedo van der Garde EPA
Nizozemski dirkač Giedo van der Garde in moštvo formule 1 Sauber sta, potem ko sta novo sezono formule 1 začela na sodišču, zdaj našla rešitev za spor.

Dirkač je sporočil, da mu je ekipa ponudila primerno odškodnino, zato ne bo več vztrajal pri spoštovanju sodne odločbe o tem, da mu mora moštvo zagotoviti mesto v dirkalniku.

"Sauber mi je ponudil primerno odškodnino, s katero se je oddolžil za tisto, kar bi moral izpolniti s pogodbo," je sporočil Nizozemec. Potem ko je po sodni poti zahteval, da mu moštvo omogoči tisto, kar naj bi mu obljubilo v lanski sezoni, se je zdaj zadovoljil z odškodnino. Ta po neuradnih podatkih ni majhna, švicarska ekipa, ki sicer sodi med manjše v formuli 1 in nima prav veliko sredstev, naj bi mu plačala kar 15 milijonov evrov.

"Sauberjeva plačilna politika v tem primeru je prav bizarna. Ne vem, kakšen smisel ima vse skupaj," je še sporočil dirkač, ki pa ni razkril, ali je podatek o vrtoglavi odškodnini točen. Dodal pa je, da so mu pri Sauberju odvzeli sanje in da se zaveda, da je njegova kariera v formuli 1 verjetno že končana.

Sodni spor med Sauberjem in dirkačem je začinil uvod sezone v Melbournu. Avstralsko zvezno sodišče je sicer dan pred začetkom treningov odločilo, da mora moštvo Nizozemcu zagotoviti sedež. Švicarji so nato vseeno na start nedeljske dirke postavili svoja voznika za to sezono, poteza pa se je bogato obrestovala. Novinec v formuli 1 Brazilec Felipe Nasr je bil peti, Šved Marcus Ericsson pa osmi, s tem pa sta osvojila prve točke po celoletni prekinitvi, saj ta ekipa lani ni bila niti enkrat med dobitniki točk.

Formule 1 ne bo v Hockeheim

Negotovost glede nemške dirke svetovnega prvenstva formule 1 še kar traja. Zaradi finančnih težav dirkališča na Nürburgringu naj bi bil gostitelj letošnje dirke Hockenheim, kjer pa menijo, da imajo premalo časa za kakovostno pripravo dirke. Krovna avtomobilistična zveza (Fia) je za Nemčijo predvidela termin med 17. in 19. julijem.

V koledarju za sezono formule 1 2015 še vedno ni določen nemški prireditelj. Čeprav je vodja tekmovanja Bernie Ecclestone nedavno namignil, da bo dirka spet v Hockenheimu, pa tamkajšnji prireditelji zatrjujejo, da jim bo zmanjkalo časa za kakovostno pripravo dirke.

"Ne moremo več upati, da bi lahko izvedli dirko formule 1. Čas se izteka in ne moremo zagotoviti, da bo do dirke vse tako, kot pričakujemo na prireditvah takšne ravni," pravi direktor dirkališča Georg Seiler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.