Šport
15 ogledov

"Van Persie bo najboljši v finalu!"

1/4
Žurnal24 main
Nizozemci se "skulirano" pripravljajo na nedeljski veliki finale. Selektor Bert van Marwijk jim je namenil celo zajeten počitek, saj bodo trenirali le enkrat. Vsi pa še vedno čakajo na Robina van Persieja ...
Španci: "Oh ne, sodil bo Webb!"
Po letošnjem finalu Lige prvakov je angleškega sodnika Howarda Webba doletela še ena čast. Sodil bo namreč nedeljski finale SP, kar Špancem ni najbolj po godu, saj je "plešec" sodil njihovo prvo tekmo in poraz proti Švici (0:1).

Veliko se je pred turnirjem pričakovalo od Robina van Persieja. Napadalec Arsenala je bil do poškodbe na prijateljski tekmi z Italijo eden najbolj vročih igralcev angleške Premier League, a si več kot očitno ni opomogel tako, kot bi si želel. Osamljen v konici napada se nikakor ne znajde in v Južni Afriki je zabil le enkrat, medtem ko je denimo Wesley Sneijder s sredine igrišča "tresel" kar petkrat. Selektor Bert van Marwijk kljub temu miri strasti in na četrtkovi novinarski konferenci je poudaril, da je Van Persie svojo najboljšo predstavo prihranil ravno za konec. Za finale. GALERIJA Z NOVINARSKE KONFERENCE

"Robin se je res izboljšal na zadnjih nekaj tekmah in še vedno mu zelo zaupam," je povedal Van Marwijk. "Mislim, da bo svoj najboljši nogomet pokazal na naslednji tekmi." Toda navijači so že nestrpni, Van Marwijk pa bo imel za nameček na voljo prav vse nogometaše, ki jih je vzel s seboj na jug črne celine.

Vračata se namreč suspendirana desni bočni branilec Gregory van der Wiel in zadnji vezist Nigel de Jong, ki sta izpustila polfinalno zmago nad Urugvajem (3:2). Selektor je med drugim priznal, da je ob rezultatu 3:1 začel razmišljati, da so po več kot 30 letih (1974, 78) spet blizu finala. Toda kljub končni zmagi, ki ga je postavila ob bok pokojnemu izumitelju "totalnega nogometa" Rinusu Michelsu in Ernstu Happlu, Van Marwijk ni razmišljal o dejstvu, da bo tudi sam del velikega finala.

"Nisem tak tip človeka, ki misli na svojo lastno prisotnost na takšni tekmi. Jaz se nanjo le pripravim kot na najbolj pomembno tekmo svojega življenja,"
je povedal. "Skupaj s strokovnim vodstvom se o tem veliko pogovarjamo, a ne pretiravamo. V bistvu delamo tako kot vedno, a smo skozi medijsko pozornost začutili, da se pogovarjamo o finalu. Toda to ne spreminja naših priprav."

Na turnirju smo zmagali šestkrat zapored in odigrali nekaj faz dobrega nogometa, a včasih smo bili preveč površni.
Bert van Marwijk

Nizozemci so zdaj zmagali na 14 tekmah zapored (kvalifikacije vključene), a brez prepoznavnega atraktivnega nogometa iz 70. let pod vodstvom Michelsa in Johana Cruyffa. Kritike njihove (ne)atraktivnosti ne ponehajo, a selektorja medtem bolj zanima stopnjevanje forme in nekaj malih izboljšav:

"Na turnirju smo zmagali šestkrat zapored in odigrali nekaj faz dobrega nogometa, a včasih smo bili preveč površni ... Ko tekočega napada nismo nagradili z golom," je še dodal za konec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.