Šport
17 ogledov

Vancouver na pol poti do naslova

Vancouver : Boston 3:2
1/16
Žurnal24 main
Alexander Burrows je v finalu hokejske lige NHL po enajstih sekundah podaljška Vancouvru z zadetkom za 3:2 zagotovil zmago nad Bostonom. Canucks vodijo z 2:0 v zmagah.

Hokejisti Vancouver Canucks so v velikem finalu lige NHL pred domačimi navijači še drugič porazili Boston Bruins in jih od naslova ločita le še dve zmagi. Serija se zdaj seli v Boston, ki je še po dveh tretjinah druge tekme vodil z 2:1.

Alexander Burrows, ki mu je zaradi ugriza Patrica Bergerona v prst na prvi tekmi grozil suspenz, je gostitelje v prvi tretjini popeljal v vodstvo, zadel pa je po igri z igralcem več na ledu. Bruins so se v igro vrnili v drugi tretjini, ko so dvakrat premagali sicer fantastičnega vratarja Roberta Luonga. Najprej je izenačil Milan Lucic, ko je v mrežo pospravil odbiti plošček. To je bil sploh prvi zadetek v mreži Luonga po 138 minutah in 54 sekundah v končnici. Le dve minuti kasneje je sledil nov šok za domače, ki so bili na ledu z igralcem manj. Podajo Zdena Chare je v zadetek pretvoril Mark Recchi. To je bil šele šesti zadetek Bruinsov z igralcem več na ledu v končnici.

Domači so na izenačenje čakali do sredine zadnje tretjine, ko je svoj deveti zadetek v končnici dosegel zvezdnik Vancouvra Daniel Sedin. Podaljški niso bili dolgi, saj je že po enajstih sekundah gostiteljem zmago z drugim golom na tekmi zagotovil Burrows, ki je zadrsal okoli gola in plošček porinil v nebranjem del mreže. Zmago na najbolj topel letošnji dan v olimpijskem Vancouvru so navijači, stari in mladi, glasno proslavili v središču mesta.

Veliki junak tekme Burrows, ki je bil tudi podajalec pri golu Sedina, je po tekmi dejal: "Moje starše moti, da mediji o meni pogosto pišejo negativno. To jih boli, mene pač ne. Oče mi je rekel, da moram dosegati gole, saj jih bo to bolelo. To sem tudi storil."

Do zdaj je le štirim moštvom uspelo nadoknaditi zaostanek z 0:2 v zmagah v finalih lige NHL.

Liga NHL, veliki finale:

Vancouver Canucks : Boston Bruins 3:2 /2:0/ (podaljšek)
Burrows (13), Sedin (50); Lucic (30), Recchi (32)

*V poševnicah je izid v zmagah, igrata na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.