Šport
8 ogledov

Vancouver ostal praznih rok

1/8
Žurnal24 main
Vodilna ekipa lige NHL Vancouver Canucks je kar malce presenetljivo na domačem ledu z 1:3 klonila proti Phoenix Coyotes. Junak obračuna drugi vratar Phoenixa Jason LaBarbera.

Hokejisti Phoenix Coyotes se v veliki meri za nove točke lahko zahvalijo svojemu drugemu vratarju Jasonu La Barberi, ki je proti Vancouver Canucks več kot odlično nadomestil Ilijo Brizgalova in bil povsem zasluženo izbran za prvo zvezdo srečanja. LaBarbera je skupno ustavil kar 46 strelov (97,9 odstotkov ubranjenih strelov) ter poskrbel, da se je končal niz sedmih zaporednih zmag Vancouvra. Gledalci v prvih dveh tretjinah niso videli zadetkov. Veliko bolj vroče pa je bilo v zaključku, ko je Radim Vrbata v 54. minuti goste sprva povedel v vodstvo. Dobro minuto kasneje pa je Shane Doan podvojil vodstvo (oba gola sta bila dosežena ob igri z igralcem več). Domači so se prek Christiana Ehrhoffa tri minute pred koncem vrnili v igro, toda vse upe na zmago je z zadetkom v prazno mrežo razblinil Lee Stempniak. Za LaBarbero je bila to šele tretje tekma v zadnjih dveh mesecih, v vratih pa je od začetka stal prvič po 23. februarju, ko mu je Tampa nasula kar osem zadetkov.

V preostalih treh obračunih so bili strelci najbolj razpoloženi v New Yorku, kjer so domači Rangers s 6:3 ugnali Montreal Canadiens. Carolina Hurricanes so šele po podaljšku strli odpor New York Islanders (3:2), Washington Capitals pa so bili s 3:0 boljši od New Jersey Devils.

Liga NHL:

New Jersey Devils : Washington Capitals 0:3
Knuble 2, Shultz

New York Rangers : Montreal Canadiens 6:3
Anisimov, Girardi, Callahan, Gaborik, Boyle, Prospal; Subban, Wisniewski, Gionta

Carolina Hurricanes : New York Islanders 3:2 - po podaljšku
Sknner, Cole, Pitkanen; Nielsen, Grabner

Vancouver Canucks : Phoenix Coyotes 1:3
Erhoff; Vrbata, Doan, Stempniak

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.