Šport
6 ogledov

Vancouver povedel proti prvakom

Zadetka za Canucks sta prispevala Higgins in Hansen. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Začela se je mrzlica končnice v ligi NHL. Noč na četrtek je ponudila prve tekme. Najboljše moštvo rednega dela lige Vancouver si je zagotovilo prvo zmago nad branilci naslova iz Chicaga.

Najboljše moštvo rednega dela sezone severnoameriške hokejske lige NHL Vancouver Canucks je uspešno začelo izločilne boje končnice. Ekipa Canucks, ki si je zagotovila letošnji predsedniški pokal, je z 2:0 odpravila branilce naslova prvaka lige NHL Chicago Blackhawks.

V prvih dvobojih končnice so bila uspešnejša domača moštva. Pittsburgh Penguins so bili boljši od Tampa Baya s 3:0, vodilno moštvo vzhodne konference Washington je po podaljšku z 2:1 premagalo New York Rangers, Detroit, za katerega je v rednem delu zaigral tudi Pesničan Jan Muršak, je premagal Phoenix s 4:2. Statistiko domačih ekip je pokvaril Anaheim, ki je na domačem ledu izgubil proti Nashvillu z 1:4.

Liga NHL, končnica, 1. kolo*:

Pittsburgh : Tampa Bay 3:0 /1:0/
Kovalev, Asham, Kunitz

Detroit : Phoenix 4:2 /1:0/
Datsyuk, Franzen, Rafalski, Hudler; Turris, Vrbata

Washington : NY Rangers 2:1** /1:0/
Ovečkin, Semin; Gilroy

Vancouver : Chicago 2:0 /1:0/
Higgins, Hansen

Anaheim : Nashville 1:4 /0:1/
Selanne; Fisher 2, Sullivan, Weber

* v poševnicah je izid v zmagah, igra se na štiri zmage
** po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.