Šport
9 ogledov

Vancouvrov mejnik: 40 zmag

1/8
Žurnal24 main
Hokejisti Vancouvra ostajajo vodilno moštvo rednega dela lige NHL. V noči na sredo so v domači dvorani po izvajanju kazenskih strelov z 2:1 odpravili Columbus in zabeležili 40. zmago v 64. nastopu v sezoni.
Galerija s tekme v Vancouvru je le en klik stran.
Junak tekme v Vancouvru je bil Raffi Torres, ki je uspešno izvedel kazenski strel v osmi seriji soočenja vratarja z napadalcem in Vancouvru priigral 88. in 89. točko letos. V rednem delu je za Kanadčane zadel Mason Raymond, za Columbus pa Scott Upshall.

 

S slovenskega stališča je bila zanimiva zmaga Dallasa proti Phoenixu s 3:2. Dallas je na tekmi sicer že vodil z 2:0, zmago pa mu je prinesel Jamie Benn, ki je 4,8 sekunde pred zadnjim piskom sirene dosegel odločilni gol ob prednosti igralca več na ledu. Ranjeni Phoenix bo v četrtek naslednji nasprotnik Los Angelesa in Anžeta Kopitarja.

Detroit, za katerega občasno igra tudi Jan Muršak, naslednji nastop prav tako čaka v noči na petek, ko bo gostoval pri San Joseju. Ekipa iz Kalifornije je po kazenskih strelih z 2:1 premagala Colorado. Zadnji kazenski strel za zmagovalce je uspešno izvedel Antti Niemi, ki je na najlepši možen način potrdil podaljšanje pogodbe s San Josejem, ki jo je podpisal le nekaj ur pred tekmo. Pred tem je slabe tri minute pred koncem za izenačenje poskrbel San Josejev Joe Thornton.

Gledalci so podaljšek gledali tudi v Washingtonu, kjer pa ekipi Washingtona in New York Islanders nista prišli do izvajanja kazenskih strelov. V podaljšku je za gostitelje zadel Alexander Ovečkin. Predvsem po zaslugi vratarja Nathana Lawsona je bil New York v rednem delu na pragu zmage, saj je Lawson s 40 obrambami domače napadalce spravljal v obup. Le 47 sekund pred koncem ga je vendarle presenetil Brooks Laich in s tem domačim zagotovil podaljšek in priložnost za zmago. Izvajanje kazenskih strelov so gledalci videli tudi v Edmontonu, kjer so se gostitelji na koncu veselili zmage z 2:1 nad Nashvillom.

Liga NHL:

N.Y. Rangers : Buffalo 2:3
Christensen, Anisimov; Myers, Boyes, Hecht

Carolina : Florida 2:1
Stillman, Staal; Weiss

Ottawa : Boston 0:1
Horton

Phoenix : Dallas 2:3
Klesla, Whitney; Wandell, Langenbrunner, Benn

Washington : N.Y. Islanders 2:1*
Laich, Ovečkin; Moulson

Atlanta : Montreal 1:3
Antropov; Pacioretty, Wišnievski, Gionta

St. Louis : Calgary 0:6
Tanguay, Iginla 2, Moss, Regehr, Hagman

Edmonton : Nashville 2:1**
Vandermeer; Geoffrion

Vancouver : Columbus 2:1**
Raymond; Upshall

San Jose : Colorado 2:1**
Thornton; Johnson

* po podaljšku
** po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.