Šport
17 ogledov

Vanek: "Z zmago smo si zaslužili Slovenijo"

Avstrija - Norveška Reuters
Slovenijo in Avstrijo čaka medsebojni boj za uvrstitev v četrtfinale olimpijskega turnirja, obe strani pa sta z nasprotnikom precej zadovoljni.

V Avstriji odmeva današnja hokejska zmaga proti Norveški s 3:1, saj so se našim severnim sosedom odprla tudi vrata v četrtfinale. V primeru poraza s Skandinavci bi bili Avstrijci v tekmi za četrtfinale pred težko nalogo, saj sta se kot možna tekmeca ponujala Rusija ali pa svetovni podprvak Švica. Zdaj Slovence in Avstrijce čaka zanimiv obračun, v katerem je vnaprej težko napovedati zmagovalca.

"Po današnji zmagi smo si zaslužili takega nasprotnika. Ne trdim, da gre za nasprotnika po želji, a če lahko izbiraš med Švedsko in Slovenijo, je jasno, koga si želiš. Tudi Slovenci verjetno razmišljajo enako. Mislim, da sta obe ekipi veseli, da bosta igrali ena proti drugi," je po današnjih tekmah ocenil avstrijski kapetan Thomas Vanek.

Zelo zadovoljen je z razpletom prvega dela hokejskega tekmovanja tudi Andre Lukas. "Iz lige dobro poznamo večino nasprotnih igralcev. Vsekakor je to tekmec, ki ga je možno premagati." Vanek pa vendarle opozarja, da veselje ne sme biti pretirano: "Naša naloga zdaj ni, da začnemo razmišljati o medalji. Pot do tja je zelo, zelo dolga. Od tekme do tekme se moramo pripraviti in ostati pozitivni."

Najbolj previden je avstrijski selektor Manny Viveiros, ki ocenjuje, da gre za dve zelo enakovredni ekipi. "Odločila bo dnevna forma," pravi selektor. A tudi Viveiros se je razveselil, da je tekmec dober znanec, da gre za ekipo, s katero se veliko sodeluje in po številnih tekmah v ligi Ebel in prijateljskih tekmah se ekipi dobro poznata. "Za obe državi je enkratno, da imata priložnost za četrtfinale. To je kompliment za Slovenijo in za Avstrijo in to je tudi kompliment za ligo Ebel."

Viveiros je tudi med tistimi, ki umirja strasti in opozarja, da tekma s Slovenijo še ni dobljena. "Tukaj zdaj ni lahkih tekmecev. Vsekakor imamo do slovenske ekipe veliko spoštovanje," še pravi avstrijski selektor. Avstrijci pred dvobojem seveda posebej opozarjajo na moč slovenske ekipe in opozarjajo na zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki je z Los Angeles Kings leta 2012 osvojil Stanleyjev pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.