Šport
2 ogledov

Vanessa Selbst največja zaslužkarica

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Daniel Negreanu je pred kratkim napisal članek z naslovom ‘PokerStars Team Pro 2010,’ v katerem je objavil turnirske rezultate, ki so jih v tem letu dosegli člani ekipe PokerStars Pro.

Daniel Negreanu je prav tako objavil seznam top 40 tistih, ki so največ zaslužili v 2010. Stvar, ki nam takoj pade v oči je to, kako dobro so se na tej lestvici odrezale ženske predstavnice PokerStars ekipe profesionalcev.

Na vrhu lestvice ženskih zaslužkarjev v 2010 je Vanessa Selbst, ki je zaslužila 2.865.830$ na turnirjih v tem letu. Sledi ji Liv Boeree z. 1.825.425$. Vanessa Rousso je tudi uspela priti med najboljših deset, saj je z 616.514$ na devetem mestu ženske lestvice.

Daniel Negreanu je ob teh super rezultat povedal naslednje: "Zanimivo se mi je zdelo to, kako je ženski del PokerStars Pro ekipe popolnoma nadigral moški del. Vanessa Selbst je na vrhu pri ženskah. Liv Boeree je uspela zmagati EPT San Remo in je tako na drugem mestu. Vanessa Rousso je spet imela konstantno leto in ji v uspelo priti v top 10. To so tri ženske v top 10, kar je še posebej impresivno glede na to, da je ženskih predstavnic na pomembnih turnirjih le kakih 5%.

Dejstvo je, da niso te tri dame imele zgolj odličnega leta 2010, pač pa so s svojimi dosežki na sceni že kar nekaj časa. Tako se je Vanessa Selbst sedaj prebila na tretje mesto ženske lestvice največjih turnirskih zaslužkaric vseh časov. Na prvem mestu je Kathy Liebert s 5.722.371$, na drugem mestu pa je Annie Duke s 4.270.549$.

23- letna Vanessa ima sedaj 3,765,824$ v kariernih zaslužkih,odkar je julija 2006 začela pobirate denarne nagrade za svoje poker dosežke. Po besedah Daniela Negreanu-a bi si Vanessa zaslužila tudi nagrado za največji preboj v letu 2010.

Vanessa Rousso, ki je stara 27 let, na lestvici vseh časov ni daleč zadaj, saj je do sedaj zbrala že 2,998,953$, kar jo uvršča na peto mesto. Liv Boeree, ki pa je še leto mlajša, pa je letos prišla na 8. mesto lestvice vseh časov. Skupaj je zbrala nekaj več kot 2 milijona dolarjev v denarnih nagradah.

Kapo dol pred temi dosežki. Negreanu je sicer napisal, da ga prav zanima ali bo katera izmed teh deklet uspela ponoviti svoje letošnje dosežke. Nas pa zanima tudi to, kateremu moškemu predstavniku PokerStars ekipe profesionalcev bo v tem letu uspelo ponoviti njihove dosežke ali jih celo preseči. Delo zagotovo ni lahko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.