Šport
23 ogledov

Varlamov pokopal prvake

Varlamov je tokrat prejel štiri zadetke in s soigralci zdaj zaostaja z 2:3. Žurnal24 main
Vratar Semjon Varlamov je bil s 30 obrambami najzaslužnejši za zmago Colorada proti prvakom iz Bostona, ki so utrpeli že drugi letošnji poraz.

Prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Boston Bruins so v dvorani TD Garden gostili Colorado Avalanche in domači led zapustili sklonjenih glav. Vratar gostov Semjon Varlamov je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in zaustavil 30 strelov, v zadnji tretjini pa je gostitelje z golom pokopal Milan Hejduk. To je bil za Boston drugi poraz v novi sezoni.

V zvezni državi Ohio so Columbus Blue Jackets z 2:3 klonili proti Vancouver Canucks, tekmo pa je odločil zadetek Alexandra Burrowsa z igralcem več v zadnji tretjini. Columbus je tako v novo sezono vstopil s tremi porazi, kar se doslej v klubski zgodovini še ni pripetilo. Za kanadsko ekipo sta zadela še Chris Higgins in Cody Hodgson, vratar Cory Schneider pa je zbral 23 obramb.

V Washingtonu so tekmo proti Tampi odločili šele kazenski streli, uspešnejši pa so bili domači Capitals, ki so slavili zmago s 6:5. V izvajanju kazni sta bila uspešna Matt Hendricks in Aleksander Semin ter popeljala moštvo iz prestolnice do zmage, še druge v dveh uvodnih tekmah sezone.

Tudi na tekmi v Teksasu med Dallas Stars in Phoenix Coyotes je bil zmagovalec znan šele po kazenskih strelih, zmaga (2:1) pa je tako kot na tekmi v Washingtonu ostala v rokah domače ekipe. Junak večera je postal Mike Ribeiro, ki mu je uspelo ukaniti vratarja Phoenixa Mika Smitha.

New Jersey Devils so bili s 4:2 boljši od Carolina Hurricanes, blestel pa je Ilija Kovalčuk, ki je dosegel gol in dve podaji, vratar Johan Hedberg pa je k zmagi prispeval 24 obramb. New York Islanders so z 2:1 premagali moštvo Minnesota Wild, med strelce pa so se vpisali Andrew MacDonald in Frans Nielsen za gostitelje ter Matt Cullen za goste. St. Louis Blues so zlahka s 5:2 odpravili Calgary Flames in prišli do prve zmage v novi sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.