Šport
147 ogledov

Varnostna služba za polom na OI ob 81 milijonov evrov

London 2012 olimpijske igre policija policist policista varnost pištola puška EPA
Največjega svetovnega ponudnika varnostnih storitev na svetu, družbo G4S, je polomija na olimpijskih igrah 2012 v Londonu stala 70 milijonov funtov (81,3 milijona evrov). Omenjenemu podjetju neposredno pred igrami ni uspelo zagotoviti zadostnega števila varnostnikov, zato je na pomoč pri zagotavljanju varnosti morala priskočiti britanska vojska.

Pri G4S so računali, da jih bo blamaža stala okrog 50 milijonov funtov (58 milijonov evrov), zdaj pa so pogovori z organizatorji iger razkrili, da bo podjetje omenjena odgovornost stala še 23 milijonov evrov več.

"Odgovornost smo prevzeli nase in razbremenili britanske davkoplačevalce. Britanska vlada je pomembna stranka in v interesu nam je, da v tem primeru nastopimo profesionalno in primerno ter zadeve ustrezno pripeljemo do konca, ne pa da se zatekamo k nekemu dolgoročnemu pravdanju na sodiščih," je ob tem dejal direktor G4S Nick Buckles.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.