Šport
19 ogledov

Vasvenszkemu 20 tisoč dolarjev

Mladi Madžar je postal zmagovalec četrte izvedbe PKR Live. (Foto: pokerplayer.co Žurnal24 main
Pred nekaj dnevi se je v londonskem klubu Loose Cannon zgodila že četrta izvedba prvenstva PKR Live, ki je tudi tokrat v London privabila številne dobre igralce od blizu in daleč.

Kljub temu, da je PKR na turnir pripeljal tudi svoj celoten kontingent profesionalnih pokerašev, pa se je med 150 nastopajočimi na koncu najbolje znašel 21-letni Madžar Gabor Vasvenszki, ki je tako prišel do naslova in 20.000 $ nagrade.

Kot že rečeno, so na turnirju nastopila tudi nekatera velika imena pokra, kot so Vladimir Geshkenbein, James Sudworth, Kai Paulsen, Karl Fenton ter tudi najlepši del PKR-jeve ekipe profesionalcev Sofia Lovgren, ki pa so vsi končali nekje v zlati sredini, saj se je le Sudworthu in Paulsenu uspelo sploh uvrstiti med prejemnike nagrad.

A ime, na katerega so bili ta konec tedna vsi pozorni, je bilo prav Gabor Vasvenszki, saj ima Madžar za seboj že odličen začetek leta, saj je v samo nekaj mesecih nanizal že kar nekaj zmag na največjih turnirjih, ki jih prirejajo na PKR, med drugim pa si je prek spleta priigral tudi že svoj paket za letošnje prvenstvo WSOP, zato so bile še pred začetkom finalne mize vse oči uprte prav v tega mladeniča.

Naj najprej čestitam zmagovalcem turnirjev, nato pa povem, da smo z rezultati letošnjega prvenstva PKR Live naravnost navdušeni, saj je bilo to prvenstvo največje in najbolje izvedeno do sedaj. Ne bomo pa se sedaj zadovoljili s temi rezultati, temveč je to le popotnica za vse naše naslednje turnirje, ki jih bomo organizirali.
Malcolm Graham

In Gabor oziroma "gab1988", ni razočaral! Na finalno mizo je namreč prišel z enim največjih kupov žetonov, ki ga je nato le še nadgrajeval, dokler nista kot edina z žetoni za mizo ostala le še on in pa Britanec Jamie "JJBird22" Birdsey.

A prednost je bila še pred začetkom heads-up dvoboja občutno na strani Madžara, ki je imel skorajda 10-krat toliko žetonov kot izzivalec, zato ni bilo nobeno presenečenje, da je Gabor z Birdseyem opravil v zgolj 11 igrah. Po nekaj začetnega otipavanja sta igralca nato kaj hitro v igro spravila vse svoje žetone, a če je Britanec pred flopom še mislil, da je dober s K-J, je Gabor vse njegove utvare kaj hitro razblinil, potem ko je izenačil njegov all-in in obrnil A-J.

Skupne karte {A-}{10-}{9-}{K-}{6-} so nato poskrbele, da končnica vseeno ni bila povsem mirna, a je potem, ko je na mizi pristala še zadnja skupna karta, zmaga upravičeno pripadla Madžaru, ki se je tako lahko začel veseliti svojega prvega PKR Live naslova.

Birdsey se je moral tako na koncu zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 12.000 $ nagrade, medtem ko so naslov, trofeja in 20.000 $, končali v rokah Gaborja Vasvenszkija.

Nad samo izvedbo prvenstva pa zadovoljstva ni skrival niti direktor PKR Malcolm Graham: "Naj najprej čestitam zmagovalcem turnirjev, nato pa povem, da smo z rezultati letošnjega prvenstva PKR Live naravnost navdušeni, saj je bilo to prvenstvo največje in najbolje izvedeno do sedaj. Ne bomo pa se sedaj zadovoljili s temi rezultati, temveč je to le popotnica za vse naše naslednje turnirje, ki jih bomo organizirali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.