Šport
39 ogledov

"Vbrizgaval si je nedovoljeno snov"

Tyler Hamilton poskuša v dopinške grehe potunkati Landcea Armstronga. (Foto: EPA Žurnal24 main
Tyler Hamilton, ki je padel na dopinškem testu in kljub temu smel obdržati olimpijsko kolajno, je končno priznal svoje grehe in zraven še potunkal Lancea Armstronga. Izpovedal se je za 60 Minutes.
20-letna kariera. Petsto dopinških testov po svetu, pa nisem padel na nobenem.
odziv Armstronga na Twitterju

Gost priljubljene ameriške pogovorne oddaje 60 Minutes bo to nedeljo danes 40-letni nekdanji profesionalni kolesar Tyler Hamilton. Oddajo so že posneli in tako so v javnost prišle njegove besede na temo dopinga. Čeprav je padel na testiranjih, je doslej vselej zavračal dopinške obtožbe. Zdaj je končno priznal svoj greh, a obenem potunkal še svojega nekdanjega moštvenega kolega in večkratnega zmagovalca dirke Tour de France, Lancea Armstronga. "Jemal je, kar smo jemali vsi … EPO ... testosteron ... krvno transfuzijo. V njegovem hladilniku sem videl EPO. Večkrat sem ga videl, kako si je to nedovoljeno snov vbrizgal, a to so delali tudi drugi kolesarji, vključno z mano."

Pred leti je Armstronga obtožil še en nekdanji ekipni sotekmovalec Floyd Landis, a Armstrong še naprej zavrača obtožbe. Njegov odvetnik Mark Fabiani je besede Tylerja označil za laži. "Hamilton je spremenil svojo zgodbo, da bi prišel v oddajo 60 Minutes in da bi dobil založniško pogodbo za svojo knjigo. Pohlep in želja po publiciteti ne moreta spremeniti dejstev: Lance Armstrong je največkrat testiran športnik v zgodovini." In krivde mu testi niso dokazali, vztraja Fabiani. Nove obtožbe pa vseeno mečejo senco nad sedmimi zaporednimi zmagami Armstronga na dirki po Franciji (med letoma 1999 in 2005).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.