Šport
4 ogledov

Včeraj v dvorani, danes na prostem

V Buffalu je vse pripravljeno na Zimsko klasiko, tekmo NHL pod milim nebom. Žurnal24 main
Hokejisti v profesionalni ligi NHL zadnji dan v letu 2007 niso počivali: štiri zmage so dosegli gostitelji, štiri zmage pa gostje. Na novega leta dan pa v Buffalu organizirajo t.i. Zimsko klasiko.
 

Liga NHL

Boston : Atlanta 5:2
Columbus : Edmonton 4:2
Detroit : St. Louis 0:2
Minnesota : San Jose 2:3
Phoenix : Colorado 4:3
Carolina : NY Islanders 1:4
Dallas : Nashville 0:1
Calgary : Vancouver 2:1

Edino silvestrsko srečanje v ligi NHL, ki se je končalo po streljanju kazenskih strelov je tisto iz Phoenixa , kjer so se domači Kojoti ubranili Plazu iz Colorada . Podaljšek je slabih pet minuta pred koncem zadnje tretjine izsilil gostujoči igralec Cody McLeod in po 60 minutah je bilo na semaforju 3:3. Podaljšek ni dal zmagovalca, na vrsti so bili kazenski streli. Ilya Bryzgalov , vratar Phoenixa, je ubranil strela Mareka Statosa in Wojteka Wolskija ; vratarja Colorada Petra Budaja pa sta premagala Peter Müller in Radim Vrbata . Zmaga Phoenixa je še toliko več vredna, ker so Kojoti na predzadnjem mestu zahodne konference, brez pravih možnosti za končnico, Coloradu pa se le ta ne bi smela izmuzniti, saj so na sorazmerno varnem šestem mestu. Vodilna ekipa lige, Detroit , si je privoščila spodrsljaj. Z 61 točkami v prepričljivem vodstvu so Rdeča krila tokrat z 0:2 izgubila proti St. Louisu , ki je s tem na najlepši možni način končal negativni niz štirih porazov. Manny Legace je za svoj 20. "shootout" v karieri ubranil 31 strelov, Detroit, ki je dobil 14 tekem od zadnjih 16, pa prvič v sezoni ni dosegel gola.

Strelec večera: Rick Nash. © Action Images

 
Prvi zvezdnik srečanj na zadnji dan leta 2007 je bil Rick Nash , ki je za svoje Columbus Blue Jacketse zadel kar trikrat, zadetek je dodal še Jiri Novotny in zmaga je ostala doma. Edmonton Oilersi so tako klonili z 2:4. Za poražence sta zadela Ethan Moreau , zanj je to drugi gol po vrnitvi po težji poškodbi, ter Steve Staios . Na semaforju je bilo še pet minut pred iztekom zadnje tretjine 2:2, nato je dva od svojih treh zadetkov dal Nash, skupno jih je letos zabil že 20, a pred tem srečanjem je nazadnje zadel 5. decembra. Obe ekipi sta za zdaj izven osmerice najboljših na zahodu in s tem od uvrstitve v končnico, bolje pa na 11 mestu in z le točko zaostanka za osmo ekipo kaže Columbusu. Edmonton je na 13 mestu v podobno slabem položaju kot Phoenix.

Hokejisti moštev Buffala in Pittsburgha bodo na novega leta dan poskrbeli za rekord. Na tekmi v Buffalu, ki so jo poimenovali Zimska klasika , bodo drugič v zgodovini lige in prvič v ZDA igrali na prostem, in sicer na stadionu moštva ameriškega nogometa Buffalo Billsov, kjer pričakujejo rekordnih 73.000 gledalcev. Prireditelji so 42.000 vstopnic, ki so bile v prosti prodaji, prodali že septembra. Po napovedih meteorologov bo temperatura okrog nič stopinj, mogoče so tudi snežne padavine. Idejo za izvedbo je dala televizijska mreža NBC, ki bo imela na stadionu lastno vremensko postajo, v programu pa so predvideli dovolj prostora, da morebitne prekinitve ali čakanje na izboljšanje vremena ne bodo preprečili tekme. Kamer so v Buffalo pripeljali toliko, kot jih sicer namestijo le na finalnih obračunih za Stanleyjev pokal, med njimi bo ena tudi v helikopterju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.