Šport
12 ogledov

Vedno s takšnim odnosom

Zahvala slovenskih rokometašev v nedeljo izjemnim navijačem Žurnal24 main
Polna dvorana Zlatorog. Navijaški veter v slovenska jadra. Bojevita slovenska obramba in zadetek v zadnjih sekundah. Žal v slovenski mreži, kar je malce pokvarilo rokometni praznik.
 

Preberite še ...

Nemčija zmagala v Celju

Kljub razočaranju, o katerem po porazu z Nemčijo ni dvoma, bi tekmo v Zlatorogu zelo težko označili za neuspeh. Za to je kar nekaj razlogov. Prvi je gotovo ta, da so slovenski rokometaši znova pokazali pravi pristop, se metali za žogo in se spodbujali vso tekmo. Drugi je polna dvorana, ki je eden od vzrokov takšne motivacije. Tretji pa je precejšnja oslabljenost zaradi poškodb in bolezni. Drži, tudi Nemci imajo zelo pomlajeno ekipo in so bili nad zmago presenečeni celo sami. Drži tudi, da bi se zadnjih 11 sekund srečanja dalo odigrati tudi drugače. Vendar se napake pač dogajajo, v rokometu pa je meja med peklom in rajem skrajno tanka. Če bi se ena žoga zavrtela malo drugače, bi zdaj naše fante slavili za osvojeno točko ...

Kapetan je lahko le navijal, zato David Špiler na sredini ni imel menjave. © Gregor Katič

 
Kavtičnik: Občinstvo kot na EP
Še posebej motiviran je bil pred srečanjem Vid Kavtičnik , ki je še dodatno spodbujal svoje soigralce. Jasno, že leta igra v Nemčiji, zadnji in najbolj oster žebelj pa je v slovensko krsto zabil ravno njegov soigralec Dominik Klein . "Občinstvo je stalo za nami kot na EP. Kar smo si želeli, to smo dobili. Borili smo se do zadnjega atoma moči, za gledalce, za nas, za vso Slovenijo. Drugo mesto še ni izgubljeno, niti prvo ne. Še vedno nas čaka tekma v Nemčiji. Vseeno moramo gledati vsako tekmo posebej, se osredotočati na trening in se boriti kot v nedeljo,“ je pred novinarskimi mikrofoni dejal Vid.

Lapajne: Nemci so si zmago zaslužili

Beno Lapajne je vso tekmo branil vrhunsko, pri zadnjem strelu bi bilo mogoče posredovati tudi bolje, vendar ga zato prav gotovo ne gre obsojati. Kaj je po njegovem odločilo srečanje z Nemci? "Veliko malenkosti. Ne bom rekel, da so imeli Nemci srečo, saj si to moraš vedno zaslužiti. Smo pa v drugem polčasu ves čas imeli zadetek ali dva prednosti, vendar se nam ni uspelo odlepiti. Morebiti sta nam to nekoliko preprečila tudi sodnika. Vseeno menim, da so Nemci na koncu zasluženo zmagali.“

 
 

Borili smo se do zadnjega atoma moči, za gledalce, za nas, za vso Slovenijo.

Vid Kavtičnik

 
Pajovič: Požun je dobil ozadje
Pred tekmo se je govorilo, da bodo breme nase morali vzeti tisti bolj izkušeni. Aleš Pajovič je to vzel skrajno resno in ob težavah naših v napadu velikokrat prevzel odgovornost. Njegov odstotek zadetih strelov ni ravno sijajen (zgrešil je devet od 15 strelov iz igre), vendar je bil Pajo prisiljen metati tudi iz neizdelanih položajev. Je na vašo igro vplival tudi pritisk? "Ostal je boleč poraz proti Slovaški. Ampak vemo, kaj je naš cilj, uvrstitev naprej. Vsi živimo za to. Glede pritiska je tako, da nas je večina izkušenejših, tako da pritiska ni. Mlajšim pa moramo pomagati, da ne bodo živčni in da bodo igrali svojo igro. Nekateri so dokazali, da lahko igrajo že zdaj. Rotirali smo dovolj, na koncu nam je zmanjkalo malo sreče.“ Veliko priložnosti so dobili tudi mlajši David Koražija, David Miklavčič, Klemen Cehte in Sebastian Skube . "Požun je dobil ozadje, ki prihaja, mi smo te igralce dobro sprejeli. Upam, da se bodo poškodovani naslednji mesec vrnili in bomo še močnejši,“ je zaključil Pajo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.