Šport
137 ogledov

Vegas po hudem boju korak bližje velikemu finalu

Keegan Kolesar Profimedia
Hokejisti lasvegaške ekipe Golden Knights so povedli z 1:0 v konferenčnem finalu z Dallas Stars.

Hokejisti Vegas Golden Knights so z zmago začeli konferenčni finale zahodne konference v severnoameriški ligi NHL. Na domačem ledu so uvodno tekmo proti Dallas Stars dobili po podaljšku s 4:3.

Brett Howden je za zmago Vegasa zadel po minuti in 35 sekundah podaljška, ko je zadel po odbitku izza golove črte, potem ko je njegov prvi strel zletel mimo gola.

Za prvopostavljene nosilce zahodne konference je William Karlsson dosegel dva gola, Zach Whitecloud je prispeval dve podaji. S 33 obrambami se je izkazal tudi vratar Adin Hill.

Pri Dallasu je dva gola in podajo vpisal Roope Hintz, Jason Robertson je zbral en gol in podajo, dvakrat pa je podal Joe Pavelski. Tudi Dallasov vratar Jake Oettinger je ubranil 33 strelov nasprotnika.

Dallas je povedel dobro minuto pred iztekom prve tretjine po golu Robertsona. Domači so izenačili sredi druge, ko je bil strelec Karlsson. Ta je bil natančen še po minuti sklepne tretjine za prvo vodstvo Vegasa na tekmi.

Vmes je izenačil Hintz, Teddy Blueger pa je kmalu zatem obnovil domače vodstvo s svojim prvim golom v končnici. Podaljšek je dve minuti pred koncem izsili Jamie Benn, potem ko so gostje zamenjali vratarja in igrali z igralcem več v polju.

Druga tekma bo prav tako v Las Vegasu, nato se bo serija preselila v Dallas.

* Izid, končnica, konferenčni finale:
- zahodna konferenca:
Vegas Golden Knights - Dallas Stars       4:3 (podaljšek)
(Vegas vodi z 1:0 v zmagah)

* Opomba: ekipe v končnici igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.