Šport
14 ogledov

Velenjčani zanesljivo do zmage

Igralci Gorenja iz Velenja so popustili v drugem polčasu. Žurnal24 main
Rokometaši velenjskega Gorenja so v četrtem kolu evropske rokometne Lige prvakov na domačem igrišču premagali beloruski Meškov iz Bresta s 37:28.

Nekoliko oslabljeni varovanci hrvaškega stratega Ivice Obrvana - manjkal je Boštjan Kavaš - so tekmo pričeli nervozno, gostje, ki v prvi tekmi v Meškovu še zdaleč niso bili enakovreden nasprotnik, pa so vodili do 14. minute, ko je bilo na semaforju 7:6. Zadevali so predvsem iz zunanjih položajev, kar pa ni bilo težko, saj so imeli domači v vratih dokaj nerazpoloženega vratarja Matevža Skoka. Domači, ki so igrali obrambo 5-1, so prek Draga Vukovića povedli v 16. minuti. Sledil je delen izid 4:0, tako da so v 18. minuti povedli z 10:7. Gostujoči trener Anatolij Bastrikav je vzel minuto odmora, saj je hotel zaustaviti nalet gostiteljev, vendar zaman. Velenjčani so prek Alena Blaževića, povratnika Pavla Baškina in Tomaša Reznička pridno polnili mrežo gostov in si do odmora priigrali lepo prednost šestih golov (19:13).

 

Gorenje Velenje

Seier, Skok, Tamše, J. Dobelšek 5 (2), Vuković 8 (2), Oštir, Sovič 2, Sirk 2, Mlakar 1, Gautschi 1, Baškin, 4, Blažević 4, Rezniček 9, Golčar 1.

Razlika petih do šestih golov se je gibala tudi večji del drugega polčasa. Gostje so se na vso moč trudili, da bi znižali zaostanek, a jim to nikakor ni uspevalo. Ob tem je potrebno dodati, da so gostje v prvih dvajsetih minutah streljali kar osem najstrožjih kazni (skupaj 13), šest med njimi pa tudi realizirali.

V zadnjih desetih minutah so gostje popustili in domači so si ob koncu priigrali zanesljivo zmago in novi pomembni točki v boju za drugo mesto v skupini in s tem nadaljevanje v glavni del Lige prvakov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.