Šport
29 ogledov

Velepec Faku vzel računalnik in mobitel

Uroš Velepec načrtno ne spremlja novic o Faku, ker ga preveč vržejo iz tira. (Fo Žurnal24 main
Mineva dan D, dan, za katerega je Jakov Fak napovedal konec kariere, če mu Hrvati ne bodo izdali dovoljenja za nastopanje za Slovenijo. Vendar Jakov še vedno trenira pod vodstvom Uroša Velepca.

Petek je bil zadnji dan, na katerega je čakal Jakov Fak pri dogovorih slovenske in hrvaške strani. Hrvati želijo 100 tisoč evrov nadomestila za izpadle prispevke pokroviteljev, Slovenci še naprej trdijo, da tega denarja nimajo. Kljub temu STA poroča, da je v zadnjih dneh potekala intenzivna korespondenca po elektronski pošti med predsednikom SZS Tomažem Lovšetom in direktorjem Matijo Vojskom s predstavniki hrvaške biatlonske zveze, ki še vedno vztrajajo pri izplačilu odškodnine, sicer ne bodo privolili v soglasje za prestop.

"Priznati moram, da teh zadev resnično ne spremljam več. Jaz in Jakov Fak sva se posvetila delu, do sezone nas čakajo le še trije tedni. Kot vem, poteka komunikacija med obema zvezama. Kakšna je, boste morali vprašati tiste, ki se dogovarjajo. Vsekakor pa smo vsi malo nervozni zaradi stanja," je za zurnal24.si povedal Uroš Velepec, trener slovenske reprezentance.

 

Ali držijo navedbe Dnevnika, da so bili Slovenci pripravljeni plačati 60 tisoč evrov, vendar so ponudbo Hrvati zavrnili, smo želeli preveriti pri tiskovnem predstavniku slovenske biatlonske reprezentance Tomažu Šušteršiču, a je njegov mobilnik zvonil v prazno.

Da duhamorno stanje ne bi paralo živcev Faka, se je Velepec odločil za nevsakdanji ukrep: "Na dogovore nimam nobenega vpliva in tudi ne prebiram nobenih novic na to temo, ker me le vržejo iz tira. Tudi Jakovu sem pobral tako telefon kot računalnik. Komunikacijo z domačimi mu dovolim, ostalega pa ne. Tudi sam se je strinjal s tem. Sezona je bistveno preveč na kocki, da bi se ukvarjali s temi zadevami."

Fakovo razpoloženje razumljivo ni na vrhuncu: "Razočaran sem, ker v teh dneh nisem dobil izpisnice hrvaške biatlonske zveze. Ne preostane mi nič drugega, kot da čakam. Čez 20 dni se začne sezona, upam, da bom do tedaj dobil pravico nastopati za Slovenijo," je na Pokljuki hrvaškim medijem dejal Fak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.