Šport
24 ogledov

Velepec: "Povečati stabilnost izidov"

Teja Gregorin je zabeležila novo uvrstitev med prvo petnajsterico. (Foto: Nik Ro Žurnal24 main
Uroš Velepec je nastope na Pokljuki ocenil: "Nekaj je bilo odličnih, nekaj povprečnih, nekaj pa slabih. Naša naloga je, da popravimo slabe stvari čim prej. Vrhunskost želimo pokazati vsakič."

Letošnje tekmovanje za svetovni pokal v biatlonu se je na Pokljuki v nedeljo končalo s tekmo mešanih štafet, na kateri je bila Slovenija peta, med deseterico pa sta v prejšnjih dneh v posamičnih preizkušnjah s četrtim in devetim mestom posegla Jakov Fak in Teja Gregorin. Prihodnje leto Pokljuke ni na koledarju, bo pa znova v naslednjih dveh sezonah. Na novem pokljuškem biatlonskem centru na Rudnem polju, ki je stal 10 milijonov evrov, od tega so 6,5 milijona dobili iz evropskih strukturnih skladov, se je v treh tekmovalnih dneh od četrtka do nedelje po podatkih organizatorjev zbralo okrog 10 tisoč gledalcev.

Po četrtkovem razočaranju v slovenskem moškem taboru, ko je bil najboljši Fak, pa tudi on daleč od najboljših na 38. mestu, je Fak vnovič zablestel v soboto s četrtim mestom. Tretje mesto je zgrešil za 9,5 sekunde in zakril slabši nastop preostale trojice, med katero je bil najslabši Klemen Bauer, sicer drugi slovenski biatlonec zime in 23. v trenutni skupni razvrstitvi pokala. Gregorinova je po 16. mestu na sobotnem sprintu ostala na sedmem mestu v svetovnem pokalu. V igri za stopničke je bila v četrtek na 15 kilometrov, trije zgrešeni streli pa so srebrno s SP leta 2009 v korejskem Pjoengčangu kljub izjemnemu teku postavili na deveto mesto. Zato s posamičnima nastopoma ni bila zadovoljna.

"Nekaj slovenskih nastopov je bilo odličnih, nekaj povprečnih, nekaj pa slabih. Toda tako je tudi v drugih reprezentancah, če pogledamo le najboljše, kot so norveška, nemška in ruska. V biatlonu so velika nihanja, od zmage do 60. mesta na naslednji tekmi. Naša naloga pa je, da popravimo slabe stvari čim prej, če niso že preveč zakoreninjene, pa tudi povečati stabilnost izidov. Vrhunskost želimo pokazati vsakič, ko tekmujemo," je nastope slovenske reprezentance strnil glavni slovenski trener Uroš Velepec.

Janez Marič | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tekmovanje, ki je od četrtka potekalo na Pokljuki, je stalo nekaj nad 500 tisoč evrov, prijavljenih je bilo 137 tekmovalcev, 120 tekmovalk, prišlo pa je še 250 članov spremljevalnega reprezentančnega osebja. Tekme na Rudnem polju naslednje leto ne bo, razen v primeru odpovedi katerega izmed prizorišč, ki so bila uvrščena v koledar Mednarodne biatlonske zveze (Ibu). Termine za naslednje sezone mora Ibu še potrditi, vendar naj bi bilo po besedah slovenskih organizatorjev praktično že zagotovljeno, da bodo biatlonske tekme za svetovni pokal tudi v Sloveniji.

"V koledarju, ki je nastal že prejšnjo sezono, je mesto namesto Pokljuke dobil francoski Annecy. Po naših podatkih še niso nared za izvedbo pokala. Imajo pa še eno poletje, da vse pripravijo in nato tekmo tudi izvedejo. Če jim ne bo uspelo ali pa če kdo od drugih prirediteljev ne bo mogel pripraviti tekme, pa je Pokljuka prva rezerva. V naslednjih dveh sezonah je decembrski termin svetovnega pokala pokljuški," je povedal Tomaž Šušteršič, generalni sekretar tekmovanja na Pokljuki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.