Šport
35 ogledov

Drevova v dobrem položaju za stopničke

Ilka Štuhec EPA
Po božičnih praznikih se z veleslalomom v Semmeringu nadaljuje sezona alpskega smučanja za dekleta. V finalu bodo nastopile tri Slovenke.

Po prvi vožnji je vodila Mikaela Shiffrin pred Manuelo Moelgg (+0,27) in Marto Bassino (+0,47). Ana Drev je bila sedma (+0,96).

Prvič v sezoni je na veleslalomu nastopila Ilka Štuhec in si prismučala odlično 23. izhodišče.

Tina Robnik je bila 25. (+1,75), Katarina Lavtar pa se ni uvrstila v finale (31. mesto/+2,08).

Drevova napovedala boj za najvišja mesta

Tekmo je odprla Nemka Viktoria Rebensburg s časom 1:01;60. Za njo se je na progo podala Ana Drev, ki si je do prvega merjenja vmesnega časa nabrala devet, do drugega pa že 72 stotink prednosti. V spodnjem delu je dodala še stotinko in prevzela vodstvo (-0,73).

Drevove ni uspela premagati niti branilka velikega globusa Lara Gut, ki je naredila preveč napak in zaostala štiri desetinke.

Naslednja je nastopila vodilna v seštevku discipline Tessa Worley, ki je v zgodnjem delu zaostala za Drevovo, nato pa v drugem delu pritisnila na plin in si prismučala 16 stotink prednosti. 

Odlična vožnja je uspela Marii Pietilae-Holmner. Švedinja je kar nekoliko presenetljivo prevzela vodstvo (-0,11) in Drevovo potisnila na tretje mesto, kjer je ostala tudi po nastopu prvih desetih tekmovalk. 

Soffia Goggia bi morala prevzeti vodstvo, a je naredila napako tik pred ciljem in zgrešila zadnja vrata. S startno številko 12 se je na vrh povzpela Marta Bassino, nato pa je vodstvo prevzela njena rojakinja Manuela Moelgg

Anna Veith je natopila prvič po 14 mesecih in s previdno vožnjo zaostala 3,21 sekunde.

Drevova je po nastopu prve jakostne skupine držala šesto mesto, potem ko je s številko 15 vodstvo prevzela Mikaela Shiffrin. Američanka se je kot edina spustila pod minuto (59;91).

Drevovo je nato za 18 stotink ugnala še Taina Barioz.

Ilka Štuhec je imela številko 31 in si po dveh merjenjih vmesnega časa nabrala slabo sekundo zaostanka, v cilju pa za vodilno Shiffrinovo zaostala 1,58 sekunde.

Štuhčeva je prehitela tako Katarino Lavtar (+2,08) kot Tino Robnik (+1,75).

Svetovni pokal, veleslalom (Ž), izidi :

Komentarjev 2
  • Pepe007 11:34 27.december 2016.

    Saj nima časa tega brati...

  • mirror 09:25 27.december 2016.

    Mediji bi lahko malo zmanjšali pretirane slavospeve smučarki, ker to ni dobro zanjo.