Šport
255 ogledov

Velik uspeh slovenskih športnikov. Brat in sestra tretja na svetu

Boštjan Maček trap Stanko Gruden/STA
Jasmina in Boštjan Maček sta na strelskem svetovnem prvenstvu v Osijeku osvojila bronasto kolajno na mešani ekipni tekmi v trapu. Brat in sestra iz Bodoncev sta bila v današnji drugi tekmi za tretje mesto boljša od kitajske naveze Haicheng Yu/Xiaojing Wang s 6:2.

V prvi današnji prvi tekmi za bronasto odličje je avstralska naveza Laetisha Scanlan-James Willett po dodatnem razstreljevanju ukanila bolgarsko kombinacijo Selin Ali-Marin Kirilov s 7:6. V tekmi za zlato kolajno, ki je bil zaradi hudega naliva v Osijeku kar dvakrat prekinjen, sta Giulia Grassia in Mauro de Filippis iz Italije po dodatnem razstreljevanju premagala Lucy Charlotte Hall in Nathan Hales iz Velike Britanije z 9:8.

Družinska naveza iz Bodoncev je bila na današnji tekmi zbrana in preudarna od prvega strela. Petdesetletni Boštjan Maček je v uvodnih treh serijah v kvalifikacijskem delu zadel 72 od 75 letečih tarč, njegova osem let mlajša sestra pa 70 glinastih golobov.

Evropski prvak iz Leobersdorfa 2018 ter nosilec dveh bronastih odličij z evropskih prvenstev v Beogradu 2011 in Pragerskem 2015 je bil v kvalifikacijskem delu v uvodnih dveh serijah 100-odstoten, v tretji pa je zgrešil 15., 22. in 25. letečo tarčo.

Njegova sestra Jasmina, ki velja za pravo "specialistko" za mešane ekipne tekme - skupaj s Tomažem Blazinškom je že osvojila odličje srebrnega leska na evropskem prvenstvu v Bakuju 2017 -, je na današnji preizkušnji prikazala veliko boljšo predstavo kot na posamični tekmi od ponedeljka do srede.

V današnjih kvalifikacijah ekipne tekme je nanizala serije 24, 21 in 25, na posamični tekmi, kjer je osvojila 58. mesto, pa so bile njene serije bolj skromne, znašale so 18, 20, 24, 20 in 21 zadetih glinastih golobov.

Brat in sestra iz Prekmurja sta visoko raven streljanja zadržala tudi v tekmi za odličje bronastega leska proti zelo kakovostni kitajski navezi. Po uvodnih dveh serijah je bil izid poravnan (2:2), v nadaljevanju pa sta Jasmina in Boštjan Maček povsem zagospodarila na strelskem poligonu ter v zadnjih dveh serijah osvojila dodatni štiri točke za končno zmago s 6:2.

Na današnji mešani ekipni tekmi, ki je tudi olimpijska disciplina, je nastopilo 56 reprezentanc.

V petek bo v slavonski prestolnici na sporedu še moška ekipna tekma. Slovenske barve bodo zastopali Maček, Denis Vatovec in Tadej Kostanjevec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.