Šport
19 ogledov

Velika Britanija na OI v rokah "Psiha"

Stuart Pearce na treningu Anglije na SP 2010. EPA
Nekdanji branilec angleške nogometne reprezentance Stuart Pearce bo selektor Velike Britanije na olimpijskih igrah v Londonu. Tako je v četrtek sporočila britanska olimpijska zveza (BOA). Britanski nogometaši bodo naslednje leto pod skupno zastavo nastopili prvič po 52 letih, Pearce pa bo izbiral med mladimi nogometaši Anglije, Walesa, Škotske in Severne Irske.

Stuarta Pearcea se je med igralsko kariero (večinoma pri Nottingham Forestu) prijel pomenljiv vzdevek Psiho, zdaj pa bo pomočnik Fabia Capella pri članski in selektor mlade reprezentance vodil še nogometno izbrano vrsto Velike Britanije, ki bo prvič po 52 letih nastopila na olimpijskih igrah. Sestavljanje ekipe ne bo lahko delo, saj se je zapletalo že pri izbiri selektorja, kjer so mnogi videli sira Alexa Fergusona, legendarnega trenerja Manchestra Uniteda, ali Harryja Redknappa, dobrodušnega stratega Tottenhama.

Nato so glas dvignili še pri zvezah Škotske, Severne Irske in Walesa, saj so v strahu pred izgubljanjem državne identitete v nogometu zavrnili BOA in pozvali nogometaše, naj se ne udeležijo iger. Večina Pearceove ekipe bo mlajše od 23 let, a pravila dovoljujejo, da lahko izbere tri starejše nogometaše. Za eno izmed mest naj bi se resno zanimal nekdanji članski reprezentant David Beckham.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.