Šport
16 ogledov

Velika smola za favorita

Richie Porte EPA
Italijan Nicola Boem je zmagovalec 200 kilometrov dolge desete etape. Veliko smolo v boju za rožnato majico je imel Richie Porte.

Kolesar ekipe Bardiani je bil najhitrejši v sprintu ubežne četverice. Izkazal se je tudi Slovenec Luka Mezgec (Gian Alpecin) z osmim mestom. Skupno vodstvo je zadržal Španec Alberto Contador (Tinkoff Saxo).

Etapo je na drugem mestu končal Italijan Matteo Busato, druga dva člana ubežne skupine Italijana Alessandro Malaguti in Alan Marangoni pa sta zaostala dve oziroma štiri sekunde. Mezgec je zaostal 18 sekund.

Precej smole je imel eden favoritov Richie Porte (Sky), ki je imel zgolj nekaj kilometrov pred ciljem težave s kolesom in izgubil dragocene sekunde v boju za skupno zmago. Zdaj za Contadorjem zaostaja že 1:03 minute. Skupno drugi je Italijan Fabio Aru s tremi sekundami zaostanka, Španec Mikel Landa Meana pa je po novem tretji s 46 sekundami zaostanka.

Od Slovencev je skupno najvišje Jan Polanc (Lampre Merida), ki je 31. (+20:28), danes je bil 73., Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice) je 79., danes je etapo končal z 18 sekundami zaostanka na 18. mestu, Mezgec pa je 152.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.