Šport
9565 ogledov

Velika tragedija na športnem dogodku blizu Slovenije: tekmovalka umrla

rešilec reševalno vozilo Hrvaška Profimedia
Velika tragedija pri naših južnih sosedih.

Na tradicionalnem plavalnem maratonu Šilo-Crikvenica, ki poteka le nedaleč stran od slovenske meje, se je zgodila velika tragedija. Po poročanju hrvaških medijev je v zaključku maratona tragično preminila starejša Avstrijka.

Hrvaški Jutarnji list, ki se sklicuje na informacije bralcev, piše, da tekmovalka po izteku tekmovalnega časa ni želela iti iz morja, ker da je bila že blizu cilja, a na koncu so njeno neodzivno telo morali izvleči na plažo. Zdravniška ekipa je z oživljanjem na obali poskušala skoraj eno uro, a pri tem žal ni bila uspešna. Za zdaj vzrok smrti še ni znan.

Maraton Šilo-Crikvenica je sicer eden najbolj popularnih maratonov na hrvaški obali, tokrat se ga je udeležilo 370 plavalcev, tudi veliko število rekreativcev. Maraton že tradicionalno poteka 15. avgusta, na dan Marijinega vnebovzetja, dolžina plavalne proge znaša 3500 metrov.

Maraton dobil Slovenec

Na maraton je sicer slavil vsega sedemnajstletni Kamničan Nik Peterlin. Peterlin je sinoči 3,5 km dolgo progo s Šila na Krku do mestnega kopališča v Crikvenici zmogel v 40:50 minute in za 14 oziroma 29 sekund ugnal leto starejša Hrvata Maura Bobanovića in Vita Lončarića.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.