Šport
28 ogledov

Velika zmaga Slovencev

gasparini_sps Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca je naredila velik korak k uvrstitvi v tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo oktobra 2010 potekal v Italiji, saj so s 3:1 v nizih premagali favorizirane Grke.
Slovenci so v prvem kolu turnirja na Portugalskem s 3:1 v nizih premagali favorizirane Grke. Ti so klonili z rezultatom 22:25, 25:23, 18:25 in 19:25. Najbolj učinkovit v četi selektorja Gregorja Hribarja je bil Mitja Gasparini s 14 točkami, odlično pa sta odigrala tudi mlada Alen Pajenk in Tine Urnaut. Slednji je zbral 12 točk, še eno več pa Pajenk, ki je bil odličen tudi v bloku.

V veliki meri pa so Slovencem do zmage pomagali tudi nerazpoloženi Grki, ki so na tekmi naredili kar 37 napak po katerih so se njihovi tekmeci veselili toč. Slovenski odbojkarji so takšnih napak storili le 25. Hribarjevi izbranci se bodo v naslednjih tekmah pomerili še z Romuni, Danci in Portugalci, v tretji krog kvalifikacij pa se bodo uvrstile najboljše tri reprezentance.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.