Šport
3188 ogledov

Razplet, ki meji na čudež! Đoković: "Glava je še vedno vroča"

Đoković Profimedia
Petkratnega zmagovalca turnirja v puščavskem Indian Wellsu je v tretjem krogu presenetil šele 123. igralec sveta Luca Nardi.

Italijanski teniški igralec Luca Nardi je pripravil največje presenečenje doslej na letošnjem prvem mastersu v Indian Wellsu. S 6:4, 3:6, 6:3 je v kalifornijski puščavi izločil prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića. Ta se je po petih letih vrnil v Indian Wells in izpadel že po svojem drugem obračunu.

Dvajsetletni Italijan iz Pesara, sicer 123. igralec sveta, je po dvoboju zmago označil kot "čudež". Pred prihodom v Indian Wells je Nardi sredi februarja izgubil proti zdaj 409. igralcu sveta, Indijcu Ramkumarju Ramanathanu, na challengerju v Bengaluruju, slab mesec kasneje pa dosegel največjo zmago v karieri.

Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia
"Res ne vem, kako mi je uspelo. Mislim, da je to čudež. Sem 20-letnik, izven najboljših 100, zdaj pa sem premagal Novaka Đokovića. Noro," je presenečeno razlagal Nardi, ki se bo v osmini finala pomeril z domačinom Tommyjem Paulom. Ta je izločil Francoza Uga Humberta.

Za Đokovića, ki tudi v prvem krogu proti Avstralcu Aleksandru Vukicu ni navdušil in ob tem izgubil niz, je bil to tretji poraz v sezoni, v kateri ima osem zmag.

Zaradi pandemije novega koronavirusa in kasnejših omejitev za necepljene potnike v ZDA v Indian Wellsu ni igral vse od leta 2019, tudi takrat pa je izpadel v tretjem krogu. Nazadnje je v kalifornijski puščavi slavil leta 2016, skupno pa ima pet zmag; rekord, ki si ga deli z Rogerjem Federerjem.

"Pomagal sem mu igrati dober tenis, medtem ko sebi nisem bil v prav nobeno pomoč. Naredil sem kopico groznih neizsiljenih napak. Igral sem preveč obrambno, on pa je stopil v polje in znal izkoristiti čas, ki ga je imel na voljo. Igral je bolj sproščeno in agresivno. Ni se bal udariti žogice, v tretjem nizu pa mu je zadostoval že en sam odvzem servisa. Letos še nisem osvojil naslova, česar nisem vajen. A to je del športa. Včasih zmagaš, drugič izgubiš."

Novak Đoković

Prvič v karieri je 36-letnik izgubil proti srečnemu poražencu iz kvalifikacij. Nardi je namreč zaradi odpovedi višjerangiranih igralcev kljub kvalifikacijskem porazu proti Belgijcu Davidu Goffinu dobil priložnost v glavnem delu žreba.

V tem trenutku še ni jasno, ali se bo srbski veteran udeležil prihajajočega mastersa v Miamiju, ki skupaj s turnirjem v Indian Wellsu tvori t.i. "sončni dvojček".

"Bomo videli. Pred desetimi minutami sem še stal na igrišču, zato je glava še vedno vroča. Potrebujem dan ali dva počitka, potem pa bomo videli, kakšen bo moj naslednji korak," je povedal.

"Pri sestavi urnika sem bolj selektiven, ker želim igrati manj turnirjev, zato ni prijeten občutek, da sem tako zgodaj izpadel na turnirju, na katerem nisem igral že pet let. Želel sem si dobrega rezultata, vendar mi ni bilo usojeno. Gremo naprej," je dodal 36-letnik.

Kljub porazu bo Novak Đoković ohranil vodstvo na lestvici ATP, predvsem Italijan Jannik Sinner in Španec Carlos Alcaraz bi se mu lahko ob končni zmagi v Indian Wellsu približala na manj kot 1000 točk razlike.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.