Šport
21 ogledov

Velike težave Alžircev

Kapetan Anther Yahia ima le 50 odstotkov možnosti za nedeljski nastop. (Foto: EP Žurnal24 main
Prvi nasprotniki Slovenije na SP, Alžirci, imajo kar nekaj težav s poškodbami. Kapetan Anther Yahia ima le 50 odstotkov možnosti za nedeljski nastop, Rafika Djebbourja sploh ne bo v ekipi.

Iz tabora prvega tekmeca Slovenije na nogometnem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki so v petek poročali o dveh poškodbah. Kapetan Anther Yahia ima le 50 odstotkov možnosti za nedeljski nastop, medtem ko Rafika Djebbourja po poškodbi noge sploh ne bo v ekipi.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, bo napadalec Djabbour tekmo s Slovenijo izpustil zaradi poškodbe noge. Njegovo mesto v ekipi bo predvidoma zasedel Abdelkader Ghezzal. Djabbour se je poškodoval že v četrtek, a se stanje do petka ni izboljšalo, so sporočili iz alžirskega tabora.

Anther Yahia pa se bori s poškodbo gležnja, posledico nerodnega doskoka na treningu. V petek popoldne so ga poslali na podrobnejši zdravniški pregled. Alžirci so sporočili, da ima Yahia, ki je v klubskem dresu soigralec slovenskega napadalca Zlatka Dediča v Bochumu, le polovico možnosti za nedeljski nastop.

Če Yahie zares ne bo v ekipi – zamenjala ga bosta Abdelkader Laifaoui ali Carl Medjani – bo to za Alžirce precejšen udarec, saj je ta igralec eden ključnih mož severnoafriške ekipe. Prav on je z zadetkom v dodatnih kvalifikacijah proti Egiptu tudi omogočil svoji državi udeležbo na SP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.