Šport
62 ogledov

Velike težave na VN Kitajske

VN Kitajske, Sebastian Vettel EPA
Velika nagrada Kitajske se ni začela po željah dirkačev formule 1.

Organizatorji dirke formule 1 za veliko nagrado Kitajske v Šanghaju so bili prisiljeni zaradi slabe vidljivosti odpovedati današnji drugi prosti trening. Težave z vremenskimi razmerami so imeli tudi pri prvem, saj sta zaradi dežja denimo najboljša dirkača iz Melbourna Sebastian Vettel in Lewis Hamilton odpeljala le dva kroga.

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši na prvem prostem treningu (1:50,491). Na treningu, ki ga je motilo vlažno in megleno vreme, sta bila na naslednjih mestih voznika Williamsa, Brazilec Felipe Massa (1:52,086) in Kanadčan Lance Stroll (1:52,507). Nemec Vettel (Ferrari) in njegov najbližji zasledovalec Britanec Hamilton (Mercedes) sta bila med tistimi, ki niso opravili kroga za merjenje časa.

Trening so prvič prekinili že po štirih minutah, po 43 minutah so ponovno pričeli, 26 minut pred koncem pa so ga z rdečo zastavo znova prekinili in nato tudi končali. Iz vodstva formule ena so sporočili, da so to storili iz varnostnih razlogov, saj med drugim helikopter z zdravniško ekipo zaradi slabega vremena ne bi mogel pristati; zaprto je bilo tudi bližnje lokalno letališče. Na prvem treningu je čas tako doseglo le 14 voznikov.

VN Kitajske | Avtor: EPA EPA

Drugega treninga pa zaradi slabe vidljivosti, šlo je za kombinacijo dežja, nizke oblačnosti in gostega smoga, niso izpeljali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.