Šport
18 ogledov

Veliki globus ni več realen, pravi Petra

Majdičeva se zaveda, da bo Kowalczykovo in Bjoergnovo nemogoče ujeti. (Foto: EPA Žurnal24 main
Petra Majdič je doma. Podoživela je vzpon na Alpe Cermis: "Najprej mi gre malo na jok, nato pa na smeh." Boj za veliki kristalni globus ni več realen, pravi. "Poskušala sem vse, da bi ta cilj dosegla."

Petra Majdič ne pozna počitka. Potem ko je v nedeljo končala zahtevno novoletno preizkušnjo na skupnem šestem mestu in z dvema posamičnima zmagama, se je danes vrnila v domovino. A se bo takoj posvetila treningom, že konec tedna pa jo čaka nova postaja svetovnega pokala v Liberecu. Kakšen dan namerava ostati na Pokljuki, potem pa bo odpotovala na Češko, kjer so konec tedna nove tekme svetovnega pokala. Čehi imajo sicer težave s pripravo prog, a za zdaj ni znakov, da bi tekma odpadla.

Vedno mi gre na smeh, no, najprej sicer malo na jok, nato pa na smeh, kako je to prek televizije videti 'simpl'. V resnici je ta vzpon precej hujši. Nekateri gledalci imajo težave obdržati se na nogah, ker je res tako strmo.
Petra Majdič

Majdičeva je še enkrat strnila vtise po naporni novoletni turneji – njen vrhunec je zdaj že kar zloglasni ciljni vzpon na Alpe Cermis. "Nekako sem zmogla poslednji vzpon. Ampak vedno mi gre na smeh, no, najprej sicer malo na jok, nato pa na smeh, kako je to prek televizije videti 'simpl'. V resnici je ta vzpon precej hujši. Nekateri gledalci imajo težave obdržati se na nogah, ker je res tako strmo. To je posebna preizkušnja telesa in duham saj je vsak dan na vrsti nova preizkušnja in ne glede na to, ali imaš slab ali dober dan, se moraš pobrati," je dejala Majdičeva in razkrila skrivnost, zakaj na zadnjem vzponu ni imela možnosti za preboj na vrh: "Ko sem lahko še normalno tekla, sem šla zelo dobro. Ampak vmes, ko je tako strmo, da ne moreš normalno hoditi, odločajo 'kile' in višina. Vedno zmagajo na zadnjem vzponu male 'pikice' s 45 'kilami'."

Eden od ciljev pred sezono je bil tudi skupni seštevek svetovnega pokala pokala, a je Majdičeva priznala, da ni več uresničljiv: "Hočem visoke cilje. Če bi si zadala za cilj eno zmago, je zanesljivo ne bi dobila. Poskušala sem vse, da bi ta cilj dosegla, zato si nimam česa očitati. A realno je pred nami še toliko tekem, še vedno lahko naredim super uvrstitve. Upam, da se mi zdaj Tour ne bo poznal v Liberecu, ker je bil letos težji kot prejšnja leta."

"Vesela sem, da mi je na vsaki tekmi uspelo priti v deseterico, meni to pomeni mejnik vrhunskega rezultata. Čeprav je to zdaj 22. ali 23. zmaga, je biti med deset na svetu v kateremkoli poklicu fantastičen dosežek. Obstaja pa nek 'rating'. Zmaga je svet zase, potem so stopničke, ko je vseeno, ali si drugi ali tretji. Potem je meja deseto mesto, ko je vseeno, ali si četrti ali deseti, potem pa so le še točke v svetovnem pokalu," je dejala Majdičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.