Šport
13 ogledov

Veliki Ivey ostal praznih rok

(Foto: pokereagles.com) Žurnal24 main
Današnji dan je bil ponovno eden bolj zanimivih, saj sta do zapestnic prišla Jeffrey Papola in Jose-Luis Velador, medtem ko je veliki Phil Ivey na koncu ostal praznih rok.
Na sporedu jutri
Poleg treh turnirjev, ki se bodo nadaljevali jutri, prihaja jutri na spored še Turnir #38: 10.000 $ Pot-Limit Hold'em Championship, ki bo v Rio zagotovo ponovno privabil številne zvezdnike.

Veliki Phil Ivey, v katerega so bile danes uprte skorajda vse oči občinstva, je, čeprav je imel v ognju kar dve železi, na koncu ostal praznih rok. A če že njemu danes ni šlo najbolje, potem je bila njegovo pravo nasprotje Vanessa Rousso, ki se je prebila med osem najboljših na 10.000 $ Heads-Up No-Limit Hold'em Championshipu.

Turnir #32: 5.000 $ No-limit Hold'em Six-max
Igralec, ki katerega od WSOP turnirjev konča na drugem mestu, mora navadno počakati nekaj let, preden dobi priložnost poravnati račune, temu pa ni tako v primeru Jeffreyja Papole, ki je pred le štirimi dnevi enega od turnirjev končal tik pod vrhom, danes pa ga ni mogel ustaviti niti Men "The Master" Nguyen in tako si je Papola priigral svojo prvo WSOP zapestnico in pripadajočih 667.443 $ nagrade.

V zadnji igri je pred flopom višal Papola, ki je v rokah držal {J-Spades}{J-Diamonds}, Nguyen pa je očitno imel dovolj poigravanja in je zarinil s {K-Spades}{10-Spades}. Jeff je njegovo stavo v hipu izenačil, skupne karte {7-Diamonds}{7-Spades}{5-Diamonds}{9-Hearts}{A-Hearts} pa so le še potrdile njegovo zmago in mu prinesle prvo zapestnico, medtem ko je Nguyenu v tolažbo vsaj dejstvo, da se je z osvojenim drugim mestom na vrhu lestvice WSOP Player of the Year izenačil z Jamesom Dempseyjem in Michaelom Mizrachijem.

Turnir #33: 2.500 $ Pot-limit Hold'em/Omaha
Še pred začetkom zadnjega dne tega turnirja so bile prav vse oči uprte v Phila Iveyja, od katerega so skorajda vsi pričakovali, da bo danes deklasiral konkurenco in si priigral novo WSOP zapestnico. A to je bil očitno račun brez krčmarja, saj je Jose-Luis Velador najprej izločil Iveyja na 12. mestu, na koncu pa ugnal še Davida Chiuja in tako prišel do svoje druge zapestnice in 260.517 $.

V zadnji igri med Chiujem in Veladorjem so žetoni romali v igro na flopu {6-Spades}{3-Spades}{2-Diamonds}, ko je Velador zarinil s {7-Diamonds}{6-Clubs}, Chiu pa je z {A-Clubs}{10-Hearts} sledil njegovemu zgledu in v igro spravil vse svoje preostale žetone. Zadnji dve skupni karti {9-Clubs} in {J-Spades} nista več spremenili razmerja moči in tako se je zmage in nove zapestnice lahko razveselil Velador.

Turnir #34: 1.000 $ Seniors No-limit Hold’em Championship
Na "upokojenskem" turnirju v igri za zmago ostaja le še 23 igralcev, na čelu katerih je trenutno Michael Minetti, ki ima edini več kot milijon žetonov, tik za petami pa mu nato sledijo Carlos Pianelli, Preston Derden, Eric Stemp in John Woo. Čeprav je bil vodilni po prvem dnevu, se je Tomu Schneiderju komajda uspelo prebiti v zadnji dan turnirja, v katerem bo napadal s 14. mesta, a če se je njemu vsaj uspelo prebiti med zadnjih 23, te sreče niso imeli Susie Isaacs, John Spadavecchia, Berry Johnston in T.J. Cloutier, ki so vsi sicer prišli do nagrad, a jim vseeno ni uspelo preživeti današnjega dneva.

Turnir #35: 10.000 $ Heads-up No-limit Hold'em Championship
Po včerajšnjih zanimivih dveh krogih dvobojev, smo bili danes priča še dodatnim trem krogom, ki so nam na koncu dali dokaj zanimivo četrtfinalno zasedbo, v kateri pa manjkajo vsa največja imena iz sveta pokra. Po drugem dnevu turnirja v igri za zmago, WSOP zapestnico in 625.682 $ nagrade ostajajo le še Jason Somerville, Kido Pham, Farz Jake, Ayaz Mahmood, Alexander Kostritsyn, Ludovic Lacay, Ernst Scheejkal in Vanessa Rousso. Glede na njene dobre predstave na prejšnjih turnirjih NBC Heads-Up Championship je favoritka za zmago gospodična Rousso, ki pa jo jutri čaka še težko delo, če bo želela na sam vrh. Četrtfinalni pari so namreč sledeči:

Jason Somerville vs. Kido Pham

Faraz Jaka vs. Ayaz Mahmood

Alexander Kostritsyn vs. Ludovic Lacay

Ernst Schmejkal vs. Vanessa Rousso

Turnir #36: 1.000 $ No-Limit Hold’em
Nekaj manj kot dva tisoč igralcev je danes prišlo v Amazon Room z upanjem, da se jim uspe prebiti skozi DAN 1A tega turnirja, a ko se je današnji igralni dan zaključil, je ta cilj uspelo doseči le 298 tekmovalcem. Kljub velikemu osipu se je v drugi dan turnirja vendarle uspelo prebiti tudi nekaterim velikim imenom, saj je Scott Montgomery celo vodilni po prvem dnevu s 75.700 žetoni, preboj v naslednji dan pa je uspel tudi asom, kot so Neil Channing, David Sands, Liv Boeree in Marco Traniello.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.