Šport
27 ogledov

Veliki obračun v Parizu

Ibrahimović Mourinho Chelsea PSG Paris Saint-Germain Liga prvakov četrtfinale Youtube
S tekmama med Paris Saint-Germainom in Chelseajem ter Šahtarjem in Bayernom se bodo začeli izločilni boji v Ligi prvakov.

Paris Saint-Germain je lani na Parku princev v četrtfinalu Lige prvakov Chelsea premagal s 3:1, nato pa povratno tekmo v Londonu izgubil z 2:0 in izpadel. Laurent Blanc je bil pred dvobojem previden v izjavah in poln hvale na račun Joséja Mourinha in njegove ekipe.

"Kaj naj rečem o tekmi s Chelseajem? Lahko povem, da je Mourinho genij. Chelsea je izgubil tekmo FA pokala proti Bradfordu s 4:2 in tako dobil cel teden za pripravo na obračun z nami," se je nekoliko pošalil nekdanji francoski reprezentant.

Mourinho je dejal, da gre v dvoboj s francoskimi prvaki brezskrbno. "Utrujen sem od vseh zgodb, toda nisem utrujen od nogometa. Nogomet so moja čustva, moje življenje. V Ligo prvakov gremo neobremenjeni, niti malo me ne zanima nasprotnik."

Parižani bodo morali obračun proti Londončanom odigrati brez kar štirih nogometašev, ki so se poškodovali na zadnji prvenstveni tekmi s Caenom. Manjkali bodo tako Marquinhos, Serge Aurier, Yohan Cabaye in Lucas.

Šahtar brez pravih tekem nad Bayern

Bayern bi težko imel boljšo generalko pred nastopom v osmini finala Lige prvakov. Bavarci so doma s kar 8:0 povozili Hamburg.

Precej večja neznanka je trenutna forma Ukrajincev. Trener Mircea Lucescu je namreč v specifični situaciji, saj je njegova ekipa zadnjo uradno tekmo odigrala decembra, ko je v Ligi prvakov remizirala proti Portu (1:1).

"Bayern je, za razliko od nas, v tekmovalnem ritmu. Oni igrajo tekmo vsakih nekaj dni, mi pa imamo za seboj le nekaj prijateljskih tekem. Toda te tekme so bile težke in so nam omogočile, da se dobro pripravimo. Lahko rečem, da smo v optimalni fizični formi," je pred obračunom dejal napadalec Šahtarja Luiz Adriano.

A tudi pri Bavarcih ni vse rožnato. Pep Guardiola zaradi poškodb ne bo mogel računati na Xabija Alonsa, Philippa Lahma, Javija Martíneza in Thiaga Alcântaro. Pri Šahtarju bo manjkal kaznovani kapetan TarasaStepanenko.

Pari osmine finala, prve tekme:

Torek:
PSG - Chelsea
Šahtar Bayern

Sreda:
Basel - Porto
Schalke - Real Madrid

Torek, 24.2.:
Manchester City - Barcelona
Juventus - Borussia (D)

Sreda, 25.2.:
Bayer - Atletico Madrid
Arsenal - Monaco

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.