Šport
0 ogledov

Veliko denarja, malo muzike

Žurnal24 main
Rokometaši Celja so izgubili prvo tekmo glavnega dela LP, potem ko jih je s 34:28 (16:14) premagal Löwen. Tako so naredili še korak stran od uvrstitve v četrtfinale.
 

Liga prvakov, skupina 2, 1. kolo

Celje P. L. : Rhen-Neckar Löwen 28:34
C. O. Zagreb : Chambery 30:32

Rokometaši Celja P. L. so častno izgubili tekmo nadaljevanja Lige prvakov z Rhein-Neckar Löwenom . Čeprav pristop niti slučajno ni bil vprašljiv, se je na koncu vendarle izkristalizirala večja kakovost Nemcev. Alem Toskič je po tekmi dejal: "Rezultat sam po sebi pove veliko. Rhein-Neckar Löwen je res vrhunska zasedba, sestavljena iz samih vrhunskih posameznikov. Imajo dolgo klop in ko trener katerega od igralcev zamenja, se to na igrišču sploh ne pozna. Mi nimamo takšne možnosti. Sodeč po poteku tekme bi bila lahko razlika tudi manjša, a sta nam predvsem na zaetku to onemogočila sodnika, ki nista dovolila, da naredimo večjo prednost." Ko pa smo ravno pri kakovosti ...

 

Pokal EHF, 1/8 finala

Rokometaši velenjskega Gorenja so v prvi tekmi premagali DKSE-Airport Debrecen s 35:24. Povratna tekma bo v soboto, 21. februarja, na Madžarskem.

Eden od izvirnih grehov za letošnje mizerno rezultatsko stanje Celja P. L. v Evropi in še bolj v državnem prvenstvu je tudi izbira igralske zasedbe. Ob omenjanju paradoksa najvišjega proračuna in obenem najbolj klavrnih rezultatov v zadnjih letih celo nekdanji člani upravnega odbora le skomignejo z rameni. Že vrabci na celjskih in drugih drevesih čivkajo, da nekateri igralci preprosto ne sodijo v ekipo, če si ta želi igrati kolikor toliko vidno vlogo v Evropi. Izpiti na tekmah v državnem prvenstvu pa so to tezo potrdili. Tisti, ki je sestavljal celjsko igralsko zasedbo, se mora dobro izprašati, kako je opravil svoje delo. Poglejmo le dva najbolj v nebo vpijoča primera.

Miladina Kozlino po poškodbi čaka še veliko dela. © Gregor Katič

 

 
 

Nemci so dokazali, da so ta trenutek za nas nedosegljiva ekipa. Ne bom rekel, da so igrali s pol moči, ampak ...

David Špiler

 
Pred letošnjo sezono so imeli Celjani na položaju krožnega napadalca podpisane veljavne pogodbe s tremi igralci. To so Renato Sulić , Alem Toskić in Miha Gorenšek , ki ekipi pomaga tudi na levem krilu. Vendar pa so se v vodstvu kluba pred sezono vseeno odločili, da ekipo na tem mestu okrepijo z Luko Ščurkom, igralcem, ki ima sicer potencial, a zaradi precejšnje konkurence ni dobil veliko minutaže. Diametralno nasprotna težava pa se pojavlja na položaju desnega zunanjega. Aleksej Peskov je bil predviden kot prvi igralec na tej poziciji, Tomaš Rezniček načeloma kot njegova zamenjava. Ali res? Po poškodbi, ki jo je levoroki Rus staknil ob koncu lanskega leta, ta še vedno okreva. Tako je Rezniček, če odštejemo mladinca Žigo Mlakarja, edini desni zunanji v moštvu.

Alem Toskić meni, da bi bil lahko poraz tudi nižji. © Gregor Katič

 
Vendar, glej ga zlomka, nekdanji član Gorenja je tako v prvih dveh tekmah DP kot na dveh tretjinah srečanja z Rhein-Neckar Löwenom ostal praktično prikovan na klop. Na desnega zunanjega pa Tone Tiselj tako v DP kot v Evropi pošilja Miladina Kozlino in Mirsada Terzića. Daleč od tega, da se slednja na tem zanju dokaj neobičajnem položaju ne trudita. Vendar je to še ena poteza, ki jo z izjemo reprezentanc Francije in Danske vidimo sila redko. Seveda ima strokovno vodstvo gotovo razloge, da Reznička ne pošilja v igro in seveda morajo igralci znati nastopati ne več položajih, če je treba. Ampak, zakaj se je Rezniček sploh znašel v Celju? Ni niti velik talent, še manj izkušen igralec. Posebej v času recesije, besede, ki jo dnevno tolikokrat omenjamo, da dobiva že mitološke razsežnosti, je še toliko bolj pomemben način. Način, kako se rabi denar, ki je važnejši od njegove količine oziroma debeline klubskih denarnic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.