Šport
53 ogledov

Veliko je na kocki!

slovenija hokej reprezentanca sp 2017 EPA
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes igrala šesto tekmo na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Parizu.

Če bodo izbranci selektorja Nika Zupančiča Belorusijo premagali po rednem delu, si bodo že krog pred koncem zagotovili obstanek med 16 najboljšimi na svetu. Tekma v dvorani Bercy se bo začela ob 16.15.

Današnja slovenska tekma je imela pravzaprav že petkov večerni uvod. Belorusi so bili do petega kroga še brez točke (Slovenci so imeli eno), za razplet slovensko-beloruskega dvoboja, ki bo neposredno odločal o obstanku, pa so imeli današnji slovenski tekmeci že zelo dober položaj.

V boju s Francozi so namreč nadoknadili zaostanek z 0:2 in povedli v zadnji tretjini s 3:2. A Francozi, ki so se sicer namučili z borbenimi in trdimi Belorusi, so nazadnje Slovencem tudi malo pomagali. Najprej so izenačili, potem pa dobili tekmo po kazenskih strelih s 4:3.

To pomeni, da bo Slovenija, če bo zmagala po rednem delu in dobila tri nove točke, imela danes zvečer štiri, Belorusi pa eno, tako da je slednji niti z morebitno zmago v zadnjem krogu ne bi mogli več ujeti.

Seveda pa enaka matematika velja za Beloruse: če bodo oni zmagali po rednem delu, bo to pomenilo, da se Slovenci že poslavljajo od elite.

Vsi drugi scenariji (zmaga ali poraz po podaljšku ali kazenskih strelih ene od ekip) pa bodo odločitev o obstanku prestavili na ponedeljek in torek.

V slovenskem taboru so še pred razpletom te večerne tekme napovedali, da gredo na zmago in na tri točke, poraz s Češko pa so Zupančič in igralci že potisnili v zgodovino.

Ta sicer pravi, da imajo na SP v dosedanjih medsebojnih obračunih boljši izkupiček Belorusi; na štirih tekmah so bili vselej boljši (2015 s 4:2, 2013 s 4:3, 2011 s 7:1 in 2003 s 4:3). Slovenija pa ima dve pomembni zmagi v olimpijskih kvalifikacijah; leta 2013 s 4:2 in lani na terenu tekmecev v Minsku s 3:2.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.