Šport
29 ogledov

Veliko planino bodo zavzeli tekači

1/12
Žurnal24 main
V nedeljo bo na Veliki planini potekalo svetovno prvenstvo v gorskih tekih. Vse je že pripravljeno, v izvedbo na vrhunskem nivoju pa po zagotovilih organizatorjev ne gre dvomiti.

Otvoritev svetovnega prvenstva, ki jo bo spremljal pester kulturni program, bo v soboto ob 18. uri na Glavnem trgu v Kamniku. V nedeljo bo tekmovalni del, ki se bo začel s tekmo Open race. To pomeni, da se lahko še pred štartom najboljših tekačev iz vsega sveta na isti progi pomerijo tudi ostali. Že ob 10. uri bo sledil vrhunec letošnjega leta za gorske tekače: najprej se bodo na progo podali mladinci, nato pa še člani.

Predstavitveni video proge, na katero se bodo v nedeljo podali gorski tekači s celega sveta, si lahko ogledate v zavihku video.

Lamovec včeraj odpovedal nastop
Mladinke bodo premagale 4,5 km, mladinci in članice 8,5 km, člani pa 12 km. Cilj je na Gradišču (1660 m). Slovenska ekipa je sestavljena iz 17 članov (namesto Petra Lamovca, ki ima poškodovan hrbet, bo nastopil Gašper Bregar). Največ upov slovenska ekipa polaga na Matejo Kosovelj, ki je bila pozimi sicer poškodovana, a je vseeno uspešno prestala vse načrtovane priprave. Njen brat Mitja Kosovelj in Lucija Krkoč, ki sta nas v preteklih letih tudi že razvajala z izvrstnimi rezultati, sta prestala okužbo s salmonelo, kar jima je verjetno pobralo precej energije. Med mladinkami zna visoko, tudi do kolajne, poseči Kaja Obidič.

Vas zanima, kako je potekal prvi tek na Veliko planino in prihod nekaterih ekip v Slovenijo? Oglejte si galerijo.

Papež: "V tem dogodku je moje srce!"
"Vsi so super. Najprej si želimo svetovno prvenstvo izpeljati na najvišjem nivoju. Moje srce, srce moje družine in Kamnika je v tem in obljubil sem si, da bo to izpeljano tako, kot mora biti. Želim si, da bi nam to prineslo več promocije gorskega teka in prepoznavnost Slovenije v celem svetu. Konec koncev so tu tekmovalci iz 40 držav," nam je povedal Dušan Papež, predsednik Kluba gorskih tekačev Papež. Ravno Papež in Tomo Šarf, predsednik odbora za gorske teke, sta sicer najbolj zaslužna za to, da je Slovenija dobila priložnost izvedbe svetovnega prvenstva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.