Šport
14 ogledov

"Vem, da sem velik dolžnik"

Sport 03.09.2013 Jaka Lakovic, trening slovenske kosarkarske reprezentance pred Saša Despot
Kapetan slovenske reprezentance Jaka Lakovič je na novinarski konferenci dejal, da je že čas za kakšen uspešen met. "Za soigralci zaostajam kakšnih sedem dni," je dejal zbranim novinarjem.

Kako bi ocenili poraz s Poljsko?

Ni se nam uspelo zbrati, nismo našli prave energije. Poraz glede rezultatov ne pomeni veliko za naslednji krog, je pa opozorilo. Če ne igramo svoje igre, svoje agresivne obrambe, ki nam omogoča lahke koše, ne moremo računati na uspeh. Vemo, kakšna je pot do uspeha. Že proti Italiji bomo vsi odigrali tako, kot je treba, in bomo v položaju za zmago.

Kako bi ocenili naslednje tri tekmece?

Italija je odlična ekipa. Zdi se, da so Italijani našli formo v pravem trenutku. V Kopru smo med pripravami zmagali, a takrat še ni igral Luigi Datome. Je krilo, a odlično igra na položaju krilnega centra. Precej pozornosti mu bomo morali posvetiti, Marca Belinellija pa tako vsi poznamo. Preostali igralci so se odlično znašli v svojih vlogah. Grki so prav tako odlični, čeprav so izgubili zadnja dva dvoboja. Menim, da so vseeno najmočnejša reprezentanca iz Kopra. Finci pa igrajo poletno in brez pritiska. Vse tri tekme bodo zahtevne. Morali bomo biti stoodstotni, če želimo zmagovati.

Ste po dveh zaporednih porazih zaskrbljeni?

Morda je kdo zaskrbljen bolj, drugi nekoliko manj. Kdo si beli glavo, ker ni zadel meta za tri točke, drugi se v mislih ukvarja s čim drugim. Te stvari je treba pozabiti in se osredotočiti na stvari, ki jih moramo narediti. Sam moram na primer odigrati odlično v obrambi, organizirati napad, in če mi bo to uspelo, bom konec koncev zadel tudi kakšen met. Za to bi bil že čas.

Zaradi težav ste se pripravam priključili pozneje. Koliko je še rezerve v vaši igri?

Dosti. Za soigralci zaostajam za vsaj kakšnih sedem dni. Vem, da sem morda od vseh igralcev še največji dolžnik, vsaj sam pri sebi tako razmišljam. V vsakem dvoboju želim stoodstotno pomagati ekipi, ne glede na to, ali je to pet ali 15 minut. Gledam naprej, osredotočen sem na stvari, ki jih selektor pričakuje od mene.

Komentarjev 1
  • dragec 07:40 11.september 2013.

    ti veš, da veš?????