Šport
13 ogledov

Ventosu ciljni sprint, Hesjedal ostaja v roza

Francisco Ventoso je v ciljnem sprintu ugnal slovitega Alessandra Petacchija in Žurnal24 main
Španski kolesar Francisco Ventoso (Movistar) je zmagovalec 9. etape Dirke po Italiji. Drugo mesto na 166 kilometrov dolgi ravninski preizkušnji od San Giorgia nel Sannia do Frosinoneja je po ciljnem sprintu osvojil Italijan Fabio Felline, tretji pa je bil rojak slednjega Giacomo Nizzolo. Skupno vodstvo je zadržal Kanadčan Ryder Hesjedal (Garmin).

Španec Francisco Ventoso je najbolje izkoristil padec glavnine favoritov na zadnjem zavoju le nekaj sto metrov pred ciljno črto. Ekipa GreenEdge je pripravljala zaključek za nekdanjega zmagovalca dirke Milano-San Remo Matthewa Gossa, ko je slednji slabo precenil zadnji, zelo oster zavoj pred zaključno ciljno ravnino in poletel s kolesa ter za seboj potegnil precej drugih sprinterjev. V padec je bil udeležen tudi svetovni prvak Mark Cavendish, nesreča pa je bil že tretji skupinski padec na letošnji dirki.

"Kadar je skupina tolikšna, je temu primerno velika tudi nevarnost padca. Poskušal sem ostati svež vse do konca in današnji zaključek je bil zelo težak. Dobro sem jo odnesel na zadnjem zavoju, videl sem prostor in močno potegnil skozi," je po današnji zmagi dejal kolesar Movistarja Ventoso.

Večina današnje etape je bila ravninska, tako da je s pobegi nekaj posameznikov poskušalo le proti koncu, ko so sledili manjši klanci. Tako je bilo vse do zadnjih treh kilometrov, ko je GreenEdge s svojim "vlakom" pripravljal izhodišče za svojega aduta, a je načrte ekipi preprečil skupinski padec. V skupnem vodstvu je tudi po današnji etapi ostal Kanadčan Hesjedal, ki ima pred Špancem Joaquinom Rodriguezom (slednji je danes v zaključnih kilometrih poskušal s pobegom, a je bil ujet) devet sekund prednosti, tretjeuvrščeni Italijan Paolo Tiralongo zaostaja 15 sekund.

Edini Slovenec na dirki Gregor Gazvoda (AG2R La Mondiale) je bil danes z zaostankom 2:12 minute 128., skupno je na 135. mestu, za vodilnim zaostaja 54 minut in 42 sekund.

Deseta etapa bo v torek kolesarje popeljala na 186 kilometrov dolgo preizkušnjo od Civitavecchie do Assisija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.