Šport
13 ogledov

Venus brez možnosti proti Kim

1/11
Žurnal24 main
Belgijska povratnica Kim Clijsters je v finalu turnirja v Miamiju brez večjih težav z 2:0 v nizih ugnala Američanko Venus Williams. Belgijka je za zmago potrebovala le 58 minut.

Belgijska teniška igralka Kim Clijsters je zmagovalka turnirja v Miamiju. V finalu je Clijstersova brez večjih težav ugnala tretjepostavljeno domačo igralko Venus Williams s 6:2, 6:1. Na tekmovanju z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev se bosta v nedeljo v finalu ATP turnirja pomerila še Čeh Tomaš Berdych in Američan Andy Roddick.

Uspeh v Miamiju je za 26-letno zmagovalko lanskega odprtega prvenstva ZDA šesta zmaga na 12. medsebojnem obračunu z Williamsovo. Tokrat Belgijka, ki je bila na Floridi 14. nosilka, ni imela večjih težav. Za uspeh je potrebovala pičlih 58 minut. "Na splošno sem zadovoljna s turnirjem, a žal nisem zmagala finala. Imela sem občutek, da bi lahko zmagala. Za dvoboj sem vzela preveč zlahka. Naslednjič bom igrala bolje," je obljubila Venus. Kim pa po zmagi stranila naslednje misli: "Venus je zgrešila veliko lahkih udarcev, tako sem morala sama le paziti, da nisem padla iz ritma. Ko sem imela priložnost, sem jo izkoristila."


Po zmagi, že 36. v karieri, se bo Clijstersova prvič po vrnitvi na teniška igrišča, potem ko se je odločila za 20-mesečni premor, spet povzpela med deset najboljših igralk sveta na lestvici WTA. Za uspešno povratnico na turnirje WTA je bila zmaga v Miamiju druga doslej, saj je ta turnir prvič osvojila leta 2005.

Miami, finale (WTA):

Kim Clijsters (Bel/14) : Venus Williams (ZDA/3) 6:2, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.