Šport
16 ogledov

Venus spakirala, Serena zanesljiva

grand slam Venus Williams konec četrtfinale Wimbledon 2010
1/20
Žurnal24 main
Venus Williams je končala z nastopi v Wimbledonu. V četrtfinalu jo je s 6:2 in 6:3 izločila Svetlana Pironkova. V polfinale so se uvrstile še Petra Kvitova, Serena Williams in Vera Zvonarjeva.

Prvič v petih letih v finalu Wimbledona ne bo Venus Williams. V četrtfinalu jo je nadigrala 82. z lestvioce WTA Cvetlana Pironkova. Po uri in 25 minutah igre je najboljša bolgarska tenisačica zmagala s 6:2 in 6:3. "Kot da sanjam. Ko sem prišla sem, si nisem mislila, da bom igrala tako dobro in prišla tako daleč," je v prvi izjavi po eni svojih največjih zmag dejala Pironkova. "Mislim, da sem igrala zelo dobro. Zadovoljna sem s svojo igro. Enkrat sem Venus že premagala in zato sem verjela, da mi lahko uspe." To je bilo na OP Avstralije pred štirimi leti. Tako nemočne Venus, ki je že petkrat dobila grand slam v Wimbledonu, že dolgo nismo videli (imela je pet dvojnih napak in 29 neizsiljenih – njena tekmica le šest).

"Danes sem enostavno delala preveč napak. Če je bila kakšna možnost, da zgrešim, sem tudi zgrešila. Večino dni igram zelo dobro, danes pač nisem. Zaradi tega ne bom kar nehala igrati," je po porazu moralizirala 30-letna Venus, ki upa na zmago svoje sestre. Američanki ostane še turnir dvojic, medtem ko Bolgarki v polfinalu Rusinja Vera Zvonarjeva, ki je bila ta torek v treh nizih 3:6, 6:4 in 6:2 boljša od Belgijke Kim Clijsters: "S polfinalom Wimbledona so se mi izpolnile sanje. Kot otrok sem vedno gledala ta turnir na  televiziji, zdaj sem sama med štirimi najboljšimi."

Serena Williams, prva igralka sveta in prva nosilka Wimbledona, tretjega letošnjega turnirja za veliki slam, se je za razliko od sestre gladko uvrstila v polfinale. Američanka je v četrtfinalu s 7:5 in 6:3 izločila deveto nosilko, Kitajko Li Na. "Pred dvobojem sem bila zelo živčna, vendar pa sem k sreči znala ohraniti mirno kri. Vesela sem, da sem se spet uvrstila v polfinale, še sedmič v karieri. Res ni tako čudovito, kot je bilo prvič, a vseeno je občutek izjemen," je po zmagi dejala branilka naslova. Naslednja ovira na njeni poti do finala bo Čehinja Petra Kvitova. Slednja do letošnjega Wimbledona na tem turnirju ni dobila še niti enega dvoboja, zdaj pa je prek Estonke Kaie Kanepi prišla kar v polfinale. V odločilnem tretjem nizu je zaostajala 0:4, nato ubranila Estonkino žogico za zmago in po dveh urah in 39 minutah naredila preobrat za zmago 4:6, 7:6 in 8:6.

Nekaj nejlepših utrinkov četrtfinalnih dvobojev poglejte v dodani galeriji.

Konec za Kolarjevo
Mlada slovenska teniška igralka Nastja Kolar je izpadla na mladinskem Wimbledonu. Kolarjevo, ki je bila šesta nosilka letošnjega turnirja mladih na travi, je po treh nizih z 2:6, 6:3 in 6:4 ugnala Čehinja Denisa Allertova.

Wimbledon, četrtfinale (Ž):

Cvetlana Pironkova (Bol) : Venus Williams (ZDA/2) 6:2, 6:3
Kim Clijsters (Bel/8) : Vera Zvonarjeva (Rus/21) 6:3, 4:6, 2:6
Serena Williams (ZDA/1) : Na Li (Kit/9) 7:5, 6:3
Petra Kvitova (Češ) : Kaia Kanepi (Est) 4:6, 7:6, 8:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.