Šport
26 ogledov

Venus trpela, Šarapova tulila

Marija Šarapova
1/20
Žurnal24 main
Caroline Wozniacki, Justine Henin in Svetlana Kuznjecova so gladko napredovale v tretje kolo OP Avstralije. Drugače je bilo z Venus Williams, ki je trepala v bolečinah, a vseeno zmagala.
Dvakratna zmagovalka grand slamov, Svetlana Kuzjenova, je v izjavah po zmagi v drugem kolu nasmejala: "Nisem na počitnicah. A Avstralijo nisem prišla gledat pingvine." Ko so jo vprašali, kaj pravi na to, da je le 23. nosilka, je odgovorila: "Najprej pomislim na Michaela Jordana."

Prva nosilka iz Danske, Caroline Wozniacki, in povratnica v svet tenisa, Justine Henin, se za uvrstitev v tretje kolo OP Avstralije v Melbournu nista niti dobro spotili. Caroline je potrebovala vsega 58 minut, da je s 6:1 in 6:0 premagala Američanko Vanio King, in tako je korak bliže svojemu prvemu grand slamu. Justine, ki že ima sedem slamov (iz leta 2004 tudi avstralskega), pa je bila na sredinem dvoboju drugega kola s 6:1 in 6:3 boljša od Britanke Elene Blatache.

Wozniackijevo v tretjem kolu čaka pravi preizkus. Pomerila se bo s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo. Ta je Danko namreč prejšnji teden v Sydneyju premagala. "Vsekakor mislim, da sem danes igrala zelo dobro, agresivno. Igrala sem svojo igro. Tukaj se počutim zelo dobro. Verjamem, da sem zelo dobra tenisačica. Če imam dober dan, lahko premagam kogarkoli," je odločna Wozniackijeva, ki poskuša utišati kritike, češ da je naslednja Dinara Safina – igralka, ki je prišla na prvo mesto lestvice WTA brez zmage na enem od štirih grand slamov.

Če so ponavadi tenisači v Melbournu tarnali zaradi visokih temperatur, je letos ravno nasprotno – temperature so pod povprečjem. "Tako slabih razmer tukaj še ni bilo. Vreme nam ni naklonjeno. Nisem se počutila dobro. A s tem se je treba soočiti," je pripovedovala Heninova, ki je vseeno gladko zmagala. Njena poškodba rame, zaradi katere lani ni igrala šest mesecev, je tudi že preteklost. V tretjem kolu jo čaka še težji dvoboj – prva ženska poslastica letos. To bo Rusinja Svetlana Kuznjecova, ki je bila s 6:1 in 6:4 boljša od nizozemske kvalifikante, Arantxe Rus. "O tem dvoboju sploh še ne razmišljam," je bila kratka Heninova.

Venus je bila tokrat Alica iz Čudežne dežele. Ta pravljica je namreč navdihnila njeno novo opravo. Poglejte v galeriji.

Američanka Venus Williams je Čehinjo Sandro Zahlavovo kljub poškodbi mišice premagala s 6:7, 6:0 in 6:4. "Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje igrala v takih bolečinah. To je bil eden mojih najtežjih dvobojev, a sem želela ostaja na igrišču. Upam, da se bom že jutri počutila bolje," je po koncu dvoboja dejala Venus. "Že dolgo nisem predala kak dvoboj. To je dokaz, kako odločna sem na igršču." Če je Venus trpela, pa je Rusinja Marija Šarapova tulila, a tudi ona dobila svoj dvoboj drugega kola (s 7:6 in 6:3). "Prvič sem igrala proti Šarapovi. Nisem vedela, da tako zelo tuli. Prav težko mi je bilo, a sem nekako prenesla," je dejala poražena Francozinja Virginie Razzano.

Na moškem delu turnirja je bil to sredo suveren Andy Roddick. Več tukaj ...

OP Avstralije, 2. kolo (Ž):

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Vania King (ZDA) 6:1, 6:0;
Dominika Cibulkova (Slk/29) : Alberta Brianti (Ita) 6:1, 4:6, 6:2;
Justine Henin (Bel/11) : Elena Baltacha (VBr) 6:1, 6:3;
Svetlana Kuznjecova (Rus/23) : Arantxa Rus (Niz) 6:1, 6:4;
Chanelle Scheepers (JAR) : Regina Kulikova (Rus) 6:4, 4:6, 7:5;
Viktorija Azarenka (Blr/8) : Andrea Hlavačkova (Češ) 6:4, 6:4;
Venus Williams (ZDA/4) : Sandra Zahlavova (Češ) 6:7 (6), 6:0, 6:4;
Vesna Manasjeva (Rus) : Marion Bartoli (Fra/15) 3:6, 6:3, 6:0;
Julia Görges (Nem) : Kaia Kanepi (Est/20) 6:4, 3:6, 6:4;
Anastazija Sevastova (Lat) : Yanina Wickmayer (Bel/21) 6:4, 6:2;
Monica Niculescu (Rom) : Cvetana Pironkova (Bol/32) 6:4, 6:1;
Francesca Schiavone (Ita/6) : Rebecca Marino (Kan) 6:3, 5:7, 9:7;
Marija Šarapova (Rus/14) : Virginie Razzano (Fra) 7:6 (3), 6:3
Li Na (Kit/9) : Jevgenija Rodina (Rus) 6:3, 6:2;
Barbora Zahlavova Štrycova (Češ) : Jelena Dokić (Avs) 7:6 (3), 6:1;
Andrea Petkovic (Nem/30) : Anne Keothavong (VBr) 2:6, 7:5, 6:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.