Šport
86 ogledov

Teniška zvezdnica skrušena po nesreči s smrtnim izidom

venus williams EPA
Venus Williams se bo zaradi povzročitve prometne nesreče, katere posledice so terjale življenje 78-letnega moškega, morala zagovarjati na sodišču.

Družina preminulega Jeroma Barsona je po poročanju ameriških medijev začela postopek za vložitev tožbe proti nekdanji prvi igralki sveta Venus Williams.

Ameriška teniška zvezdnica je 9. junija v kraju Palm Beach Gardens na Floridi med vožnjo skozi križišče zaprla pot starejšemu paru in zakrivila nesrečo, v kateri je 78-letnik utrpel poškodbe glave in slaba dva tedna kasneje umrl v bolnišnici.

Williamsova se je na incident odzvala z objavo na družabnih omrežjih, kjer je zapisala: "Skrušena sem in moje srce je strto zaradi te nesreče. Moje iskrene sožalje družini in prijateljem Jeroma Barsona. Še vedno sem z njimi v mislih in molitvi."

Teniška igralka, ki živi v bližini kraja nesreče, je policiji povedala, da je v križišče zapeljala skozi zeleno luč, vendar je zaradi gostega prometa obstala na sredini, nato pa pred nadaljevanjem vožnje spregledala avtomobil starejšega para in jima zaprla pot.

V tožbi je zapisano, da je Jerome Barson utrel poškodbe arterij, notranje krvavitve, zlomljeno hrbtenico in hude poškodbe notranjih organov. Njegova soproga Linda Barson je bila prav tako hospitalizirana, saj je utrpela počeno prsnico, zlom desnega zapestja, roke in prstov.

Ob vsem tem je prav neverjetno, da naj bi Williamsova v trenutku nesreče vozila 8 km/h. S kakšno hitrostjo sta vanjo trčila Barsonova, ni znano.

Nastop ameriške tenisačice na Wimbledonu, kjer je v preteklosti zbrala pet lovorik, za zdaj ni pod vprašajem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.